torstai 31. maaliskuuta 2011

IRC-Galleria myyty StartUpille

irc-galleria_logo Tietokone lehden verkkopalvelu uutisoi Sulake Corporation Oy;n myyneen Suomalaisen yhteisöpalvelu IRC-Gallerian tuoreelle Somia Realitylle.

Somia Realityssä vaikuttajina ovat kuitenkin tutut Sulakkeen johtajanimet Ville Mujunen joka jatkaa IRC-Gallerian johtajana, Antti Laakso, Jari Jaanto sekä Heini Varjonen.

Somia Realityn toimitusjohtaja Ville Mujunen Tietokone lehdelle: “On mahtavaa päästä kehittämään aivan uutta yritystä StartUp-hengessä ja hyvällä porukalla, olemme todella innoissamme tästä”.

Kaupan arvoa ja hintaa ei uutisessa tai lehdistötiedotteessa mainita.

Sulake osti vuonna 2007 IRC-Gallerian Suomen oloissa poikkeuksellisen suurella summalla 12,5 miljoonalla eurolla, on kuitenkin selvää että nykyisessä tilanteessa jossa Facebook ja muut yhteisöpalvelut ovat syöneet IRC-Gallerian käyttäjämääriä, on palvelun arvo tuosta laskenut selvästi.

Nykyisellään IRC-Gallerian käyttäjämäärät ovat kuitenkin yli 300 000 ja uusiakin tulee ilmoituksen mukaan noin 6-8000 kuukaudessa.

Kauppaan kuuluu myös Saksassa toimiva IRC-Galerie jossa käyttäjiä kerrotaan olevan noin satatuhatta.

Sulakkeen lehdistötiedotteen mukaan yhtiö keskittyy nyt täysin Habbo Hotel -pelipalveluun joka toimii tällä hetkellä yli 150 eri maassa ja yhdellätoista eri kielellä ympäri maailman, tästä syystä yhtiö päätti myydä Gallerian ja sen Saksalaisen version nykyisille ylläpitäjille.

LÄHDE: Tietokone.fi / Sulake Corporation Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"