perjantai 20. toukokuuta 2011

Google Chrome 13: Uusi osoitepalkki

chrome_uusilogo1Googlen selainsovellukseen, Chromeen on mahdollista asettaa käyttöön uusi, vähemmän tilaa vievä ja automaattisesti piiloutuva osoitepalkki.

Uuden osoitepalkin saa käyttöön kirjoittamalla nykyiseen osoitepalkkiin: about:flags ja sieltä asettamalla käyttöön “Compact Navigation” asetus ja käynnistämällä tämän jälkeen selaimen uudelleen ja valitsemalla jostakin käynnissä olevasta välilehdestä toiminto “hide the toolbar”.

Nyt Chromessa ei ole enää näkyvillä osoitepalkkia vaan sen saa esiin joko klikkaamalla aktiivisena olevaa välilehteä tai näppäinyhdistelmällä ALT-D, toiminto on uusi mutta  tilansäästön huomaa ja uutta toimintoa osaa arvostaa varsinkin vain hyvin vaatimattomiin näytön tarkkuuksiin pystyvillä minikannettavilla.

Uusi osoitepalkki muuttaa myös muuten ulkoasua ja selaimen käyttöliittymää sillä esimerkiksi selaimen laajennusten pikakuvakkeet poistuvat käytöstä sekä myös uudelleen lataus ja kotipainike katoavat jotka ovat nyt siis kaikki nykyisenlaisen osoitepalkin rivillä.

Uudessa käyttöliittymässä on myös tilaa laajennusten painikkeille mutta ainakaan toistaiseksi painikkeet eivät siinä osaa esiintyä josta onkin hyvä muistaa että uusi osoitepalkki on vasta kokeiluasteella ja sen saa käyttöön vain DEV- ja BETA selainversioista.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

LÄHDE: Ars Technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"