tiistai 10. toukokuuta 2011

Google julkaisee musiikkipalvelunsa tänään

google_logo (Small)Googlen on kerrottu julkaisevan Google Music –pilvipalvelunsa tänään. Kyseessä on verkkolevy johon käyttäjät voivat itse lähettää nykyisen musiikkikirjastonsa, näin oma musiikki on saatavilla jatkossa suoraan internetistä käsin.

Google Music julkaistaan ensiksi betana ja vain Yhdysvalloissa, mukaan pääsee samalla tavoin kuin muihinkin Googlen beta sovelluksiin, eli kutsulla, kutsuja voi saada muilta palvelun käyttäjiltä tai sitten tapahtumien kuten Google I/O 2011 kautta jossa palvelu myös virallisesti lanseerataan.

Musiikkipalvelu ei tule ainakaan aluksi olemaan esimerkiksi Groovesharkin tapainen yhteinen musiikkikirjasto jossa sisältö olisi julkista, sillä Google ei ole medialähteiden mukaan saanut vielä aikaiseksi sopimuksia levy-yhtiöiden kanssa, vaikka sopimuksien luontiin on panostettu jo vuoden verran työtä.

Nyt julkaistavan palvelun idea on toimia henkilökohtaisena virtuaalisena kiintolevynä musiikkitiedostoille ja se tulee tarjoamaan myös saumattoman integroinnin Android puhelimien kanssa, tosin vaatimuksena on Adobe Flash tuki joten Android 2.2 on edellytys yhteensopivuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"