torstai 26. toukokuuta 2011

IFPI haluaa Elisan estävän liikenteen PirateBayhin

lakiTekijänoikeuden Tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) aloittaa oikeustoimet Torrentsivusto PirateBaytä vastaan.

TTVK;n takana on IFPI Finland ry, joka haluaa oikeustoimilla määrätä teleoperaattori Elisan estämään asiakkaidensa pääsyn kyseiselle torrentsivustolle.

IFPI;n mukaan Elisan asiakkaat lataavat palvelusta eniten laittomia tuotoksia.

TTVK:n Antti Kotilainen korostaa, että nyt vireille laitettu oikeusprosessi ei ole Elisaa vastaan, vaan kohteena on nimenomaan lakia rikkova PirateBay. ”Haluamme jatkaa yhteistyötä piratismin vähentämiseksi Internet -operaattoreiden kanssa. Internet-operaattori ei kuitenkaan voi estää asiakkailtaan pääsyä palveluun ilman tuomioistuimen antamaa erillistä määräystä. Keräämäämme näytön perusteella ilmeni, että laitonta äänitteiden jakamista ja lataamista tehtiin eniten Elisan sopimusasiakkaiden toimesta.”

TTVK;n näyttöaineiston perusteella Elisan asiakkaita oli mukana peräti 35 prosentissa tehtyjä loukkauksia. Seuraavaksi eniten laittomia lataajia oli TeliaSoneralla (25 prosenttia) ja kolmantena DNA:lla (22 prosenttia). ”Positiivisen päätöksen myötä harkitaan luonnollisesti jatkotoimet muiden operaattoreiden osalta”, toteaa Kotilainen.

TTVK;n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen väittää myös että Suomalaisten kävijämäärät sivustolla ovat entisestään kasvaneet.

Myöskin Suomen Muusikkojen Liitto ry;n puheenjohtaja Ahti Vänttinen uhoaa: “Jollei tällaiseen pystytä puuttumaan, suomalaisen oikeusvaltion uskottavuus on vaakalaudella. Vai onko Internet sen ulkopuolella?”

LÄHDE: ifpi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"