torstai 26. toukokuuta 2011

Mielipide: Viihdeteollisuus, herätkää!

Suomalaisten tekijänoikeusintoilijoiden pitäisi ymmärtää että PirateBaysta ei juurikaan suomalaista viihdettä ladata sekä toisekseen ulkomaalaisten, lähinnä Yhdysvaltalaisten artistien piratismi kasvattaa kotimaisen viihteen kysyntää ja mielenkiintoa tuotteita kohtaan joka automaattisesti auttaa kotimaisen viihteen myymistä.

Jos kotimainen viihdeteollisuus ei kykene tuottamaan laadukasta sisältöä ei sitä myöskään osteta, Yhdysvaltojen musiikkiteollisuus on kohdannut jo tämän ongelman ja syyttää ongelmistaan yksistään piratismia, kyllä se varmasti on osaltaan syyllinen, tuotettua musiikkia kyllä voidaan kuunnella ja ladata mutta ihmiset eivät katso sen olevan penninkään arvoista, joten ei sitä myöskään osteta.

Viihdeteollisuus oli läsnä Ranskassa pidettävissä E-G8 foorumissa, jossa oli tarkoitus keskustella internetin tulevaisuudesta, sisällöntuottajien sekä tekijänoikeuksien kannalta, siellä musiikkiteollisuuden edustaja uhosi että uusiin lupaaviin artisteihin käytetään jopa 5 miljardia dollaria, siihen vastattiin täysin oikeudenmukaisella tyrmäyksellä “Jos te panostatte uuteen artistiin 5 miljardilla, missä ihmeessä se artisti on?”

Musiikkiteollisuus on unohtanut täysin miksi he musiikkia tekevät ja kenelle, heidän pitäisi tehdä sitä, ihmisille jotka ovat valmiita maksamaan laadusta, nyt he tekevät sitä vain jotta voivat saada tekijänoikeuskorvauksia, täysin luokattomista artisteistaan.

Musiikkiteollisuus on kadottanut yhteytensä asiakkaisiinsa.

Viihdeteollisuus vetoaa päättäjiin jotta internetiin saataisiin kovempia rajoituksia, sillä että yksin piratismi aiheuttaa valtavia työpaikkojen menetyksiä, no, tämä on kyllä varmasti totta mutta eikö viihdeteollisuus ymmärrä että he tekevät huonoa työtä, jos työ olisi parempaa olisi myös enemmän maksavia asiakkaita.

Elokuvateollisuus voi hyvin ja uusia miljoonahittejä tulee vuosittain kymmeniä, vaikka elokuvat myös haetaan laittomasti verkossa, miksi näin on?

No siksi kun asiakkaat edelleen haluavat käydä elokuvateattereissa, omistaa elokuvan tai vuokrata sen, ihan siksi koska elokuvateollisuus on vielä samalla aaltopituudelta asiakkaidensa kanssa, he ymmärtävät mitä ihmiset haluavat.

Eikö tätä yksinkertaista asiaa saada kaikkien viihdeteollisuudessa mukana olevien päähän?

Internetiin asetettavat rajoitukset tai yksin piratismin syyttäminen ei ole ratkaisu, se ratkaisu on ja vain kokonaan teissä itsessänne, kunhan vain oppisitte itsekritiikkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"