tiistai 31. toukokuuta 2011

Osuuspankin asiakkaiden verkkopalvelutunnuksia yritetty kalastella

op-logoOsuuspankin asiakkaiden verkkopalvelutunnuksia on yritetty kalastella huijaussähköpostien välityksellä.

Huijaussähköpostien otsikkona on ollut mm. "Vahvista sähköpostiosoitteesi". Viestin lähettäjänä näkyy OP-POHJOLA GROUP ja allekirjoitus on OP Asiakastuki. Viesti on huonoa suomenkieltä.

Viestin sisältö on seuraava:

"Sinulla on 3 päivä (ä) lähti tili (t) kanssamme päättyy. Välttää sitä ja estää tilisi päättyy, sinun on vahvistettava sähköpostiosoitteesi. Vahvista tili
Vahvista hyväksyt käyttöehdot ja sinun tahtosi Vahvista klikkaamalla vahvistaa tätä "sähköpostiosoite"

Kiitos, OP Asiakastuki"

Huijausviesti täsmällinen sisältö voi kuitenkin vaihdella. Asiakasta pyydetään siirtymään viestissä olevasta linkistä OP-Pohjola-ryhmän verkkosivuille.

Osuuspankki ohjeistaa seuraavasti:

01. Poista huijaussähköpostit avaamatta

Jos olet saanut kyseisen sähköpostiviestin, poista viesti avaamatta.  Mikäli olet jo antanut verkkopalvelutunnuksesi huijaussivustolle, sulje tunnuksesi välittömästi soittamalla verkkopalvelutunnusten sulkupalveluun (09) 6964 6800 (24h/vrk).

02. Älä luovuta verkkopalvelutunnuksiasi kenellekään

Verkkopalvelutunnuksia ei saa luovuttaa kenellekään, sillä verkkopalvelutunnukset ovat henkilökohtaiset. Pankki tai viranomaiset eivät koskaan ota yhteyttä sinuun sähköpostitse tai puhelimitse verkkopalvelutunnuksiasi, kortin tietojasi tai henkilötunnustasi kysyäkseen. Siirry OP-verkkopalveluihin aina kirjoittamalla osoite selaimen osoiteriville. Älä käytä sähköpostien tai muiden verkkosivujen linkkejä OP-verkkopalveluihin siirtymiseen.

03. Ota käyttöösi Maksun lisävahvistus

Maksun lisävahvistuksen avulla voit varmistaa, ettei maksua ole väärennetty tietokoneella toimivan haittaohjelman avulla. Se on maksuton palvelu, joka pyytää sinua silloin tällöin tarkistamaan matkapuhelimeesi lähettämästämme tekstiviestistä, ovatko maksun tiedot varmasti oikein. Voit ottaa maksun lisävahvistuksen käyttöösi op.fi-palvelussa kohdassa Omat asetukset > Yhteystiedot.

LÄHDE: op.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"