maanantai 18. heinäkuuta 2011

Android 3.2 julkaistu

android logoGoogle julkaisi perjantaina mobiilikäyttöjärjestelmästään uuden 3.2 version joka parantaa Androidia käyttävien tablet-koneiden tukea entisestään.

Uutta käyttöjärjestelmässä ovat muun muassa paremmat sovelluksien suurennustoiminnot joiden avulla pienempikokoisen mobiilisovelluksen voi suurentaa tabletti-koneen näytölle sopivaksi, tällä Androidin kehittäjät yrittävät osaltaan parantaa sovelluksien yhteensopivuutta joka on laajan laitevalikoiman ja erilaisten näyttökokojen vuoksi ollut ongelmallinen.

Aikaisemminkin ohjelmia on toki myös voinut suurentaa tabletin suuremmalle näytölle sopivaksi mutta suurennos ei ole ollut kovin toimiva, nyt uudessa tekniikassa laajennetaan pikseleitä niin että käyttöliittymä ohjelmassa ei hajoaisi yhtä pahasti kuin aiemmin.

Googlella halutaan todella että ohjelmat toimivat sellaisenaan laitteella kuin laitteella jossa vain on Android, tähän panostetaan nyt myös päivitetyllä SDK;lla jossa tulee mukana ns. Extended screen support API, jonka avulla kehittäjät voivat luoda ohjelman käyttöliittymän toimimaan esimerkiksi televisioon liitetystä Android laitteesta, APIn kuvauksessa mainitaan jopa 720p tarkkuus.

Yksi kaivattu tuki on nyt myös tullut uuteen versioon ja se on tietenkin muistikorttien sisällön tukeminen suoraan kortilta.

Enemmän päivityksistä ja uusista toiminnoista löytyy Androidin kehittäjäblogista sekä kehittäjien yhteisösivulta.

Muun muassa Motorola on aloittanut jo 3.2 version päivitykset sen Xoom tablettiin.

LÄHDE: Android Developers Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"