keskiviikko 24. elokuuta 2011

Apple sai Samsung bannit läpi osassa Eurooppaa, nyt matkitaan iPhonea!

Samoja laitteita?

Hollantilainen oikeuslaitos on päättänyt kaikessa viisaudessaan estää Samsung Galaxy S, SII, sekä Ace älypuhelimien myynnin Saksassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Sveitsissä, Hollannissa sekä Ruotsissa.

Estot johtuvat Applen väitteistä jotka oikeus katsoi pitävän paikkaansa, Puhelinmallit muistuttavat liikaa Applen iPhone puhelinta ja Applen patentteja jotka liittyvät valokuvien hallintaan mobiililaitteella.

Oikeudenpäätös astuu voimaan lokakuun 15 päivä, Apple yritti saada päätöksen koko E.U;n alueelle mutta koska Apple ei ole hoitanut kaikkia patenttimaksujaan Euroopan alueella, ei kyseiset patentit tällöin ole voimassa, mukaan lukien Suomessa. Samsungia päätös kuitenkin häiritsee kovasti sillä Euroopan jakelu on hoidettu keskitetysti Hollannista käsin, nyt yhtiön täytyy selvittää uudet jakelureitit laitteilleen.

Samsung on raportoinut että se ei sellaisenaan tule hyväksymään päätöstä ja tulee taistelemaan Applea vastaan seuraavaksi oikeudessa jotta sen jakelukanavat eivät kärsisi enempää.

Jutun tuomari kuitenkin mainitsi että osa ulkonäöllisestä sekä käytettävyyden liiallisesta samankaltaisuudesta johtuu Android 2.3 versiosta, tällöin Samsungilla olisi mahdollisuus päivittää käyttöjärjestelmä kyseisiin laitteisiin uuteen Android 3.0 versioon johon syytökset eivät yletä ja jossa käyttöliittymä sekä sovellukset ovat varsin erilaisia 2.3 versioon nähden ja lopulta mahdollisesti näin jatkaa samoilla jakelukanavillaan liiketoimintaansa tai ainakin helpottaa vastaan taistelua.

Android 3.0 on tosin enemmänkin tarkoitettu tablettikoneisiin eikä niinkään pienemmän näytön omaaviin älypuhelimiin, se voiko Samsung vain päivittää 2.3 käyttöliittymän tai kyseisen valokuvahallintasovelluksen (galleria) erilaiseksi ei tullut julki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"