tiistai 16. elokuuta 2011

Google ostaa Motorola Mobilityn

goomooGoogle sekä Motorola Mobility ilmoittivat Maanantaina kaupasta jonka arvo on noin 8,7 miljardia euroa. Google saa omistukseensa suuren patenttisalkun, Motorola puhelimet sekä matkapuhelinvalmistuksen.

Motorola Mobility on Motorolasta tammikuussa irroitettu matkapuhelinyksikkö, irtautumisen syyksi on mainittu tappiollinen toiminta, varsinkin Applen iPhone julkaisut sekä huonoon aikaan tehdyt omien tuotteiden julkaisut olivat rokottaneet matkapuhelinmyyntiä.

Googlen tärkeimmät syyt kauppaan oli vahvistaa Android alustan kannattavuus sekä hyötyä Motorola Mobilityn suuresta patenttisalkusta jonka avulla Google voi suojata Androidia oikeudessa.

Yhdysvalloissa kilpailijat usein haastavat toisiaan oikeuteen patenttien rikkomisesta, nyt Googlella on itsellään sellaisia patentteja joita monet kilpailijat itse käyttävät tavalla taikka toisella, esimerkiksi langattomaan viestintään liittyviä patentteja, näin kilpailijat saattavat harkita tarkkaan kannattaako oikeustoimet sillä Google tulee hyvin varmasti syyttämään heitä nyt Googlen omistamien patenttien rikkomisesta.

Muita Android tukijoita kauppa saattaa hämätä huomattavasti, sillä heillä voi olla pelko siitä että uusimmat Androidit tulevat jatkossa ensiksi Motorolan puhelimiin sekä tabletteihin ja näin heikentävät kilpailua. Google ei kuitenkaan tähän pyri vaan ilmoittaa samalla että Android tulee jatkossakin pysymään avoimena alustana ja sen saatavuus tulee pysymään samankaltaisena kuin ennenkin ja tukijoita kohdellaan tasapuolisesti.

Google tulee pitämään Motorola Mobilityn itsenäisenä osastonaan.

Kauppa vaatii vielä Yhdysvaltojen sekä EU;n kilpailuviranomaisten hyväksynnän, tämän ei uskota olevan ongelma ja luvan uskotaan tulevan pian, kaupan toivotaan olevan valmis joulukuuhun mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"