keskiviikko 31. elokuuta 2011

Windows 8: Parempi resurssienhallinta

Microsoft Windowsin kehittäjät pitävät “Building Windows 8” –blogia jossa he kertovat ja esittelevät tulevan Windows 8 –käyttöjärjestelmän uusia ominaisuuksia.

Nyt vuorossa on esitellä Windows 8;n Resurssienhallintaa jonka ulkoasu on päivitetty käyttämään Officesta tuttua valintanauhaa eli ribbonia.

Klikkaa suuremmaksi

Uuden käyttöliittymän suunnittelussa kehittäjät ovat käyttäneet hyödyksi aikaisempien Windows versioiden käyttötietoja, heitä on ennen kaikkea kiinnostanut se, mitä toimintoja käyttäjät käyttävät tiedostonhallinnassa eniten, tätä tietoa on käytetty hyväksi suunniteltaessa valintanauhassa oletuksena näkyvien toimintojen asettelussa. Valintanauhaa voi myös itse muokata haluamakseen.

Klikkaa suuremmaksi

Käyttöliittymässä on myös jokaiseen toimintoon olemassa näppäinoikotiet jotka näkee yksinkertaisesti valitsemalla valintanauhasta haluamansa välilehden ja painamalla ALT-näppäintä.

Klikkaa suuremmaksi

Koska tiedostojen jakaminen on nykyisin hyvin yleistä on se haluttu saada myös resurssienhallintaan, nyt suoraan resurssienhallinnasta voi helposti lähettää esimerkiksi sähköpostitse valittuja tiedostoja tai jakaa niitä domainin tai kotiryhmän jäsenten kanssa, yksinkertaisesti valitsemalla halutut kontaktit näkyvillä olevasta valikosta.

Klikkaa suuremmaksi

Kehittäjät sanovat että he ovat pitäneet mielessään jatkuvasti myös tehokäyttäjät, kuten näppäinoikoteiden lisäys antaa jo ymmärtää, koska valintanauha on täysin muokattavissa on sitä myös valintanauhan yläpuolella olevat oikotiet, sinne voi lisätä toimintoja jotka löytyvät valintanauhan eri välilehdistä tai mitä löytyy Tiedosto-valikosta (file).

Klikkaa suuremmaksi

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, valintanauhan voi myös piilottaa niin halutessaan, tällöin nauhan välilehdet jäävät näkyviin ja niitä klikkaamalla saa koko nauhan jälleen esiin.

Alla video jossa esitellään valintanauhan tuomia mahdollisuuksia sulavaan tiedostonhallintaan:

© Microsoft

Tiedostonhallinta:

Itse tiedostojenhallintaan on myös panostettu enemmän, tiedostojen kopiointi sekä siirtäminen on nopeampaa sekä työkalua joka ilmoittaa samannimisestä tiedostosta on parannettu, nyt käyttäjä voi esimerkiksi suoraan valita yksitellen tiedostot jotka hän haluaa jättää ennalleen eikä kopioida samannimisillä tiedostoilla yli, tämä on varsinkin valokuvien siirrossa erinomainen toiminto, sillä valinnoista on näkyvillä kuvien sekä videoiden kohdalla pikkukuva josta näkee mistä kuvasta on kyse.

Klikkaa suuremmaksi

Myöskin tiedostojensiirrosta kertova ikkuna on saanut virkistävän uuden käyttöliittymän, nyt samanaikaiset siirrot ovat yhdessä ikkunassa, sekä siirrosta saa näyttävän graafisen tiedon jossa näytetään siirrosta enemmän yksityiskohtaisempaa tietoa, kätevä varsinkin kun siirretään kansioita joissa on paljon tiedostoja.

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

Alla video jossa esitellään uutta tiedostonhallintaa:

© Microsoft

Mikäli uudesta Windowsista on kiinnostunut kannattaa käydä aika ajoin tarkistamassa kehittäjien blogia. Blogi löytyy osoitteesta http://blogs.msdn.com/b/b8/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"