torstai 22. syyskuuta 2011

Facebook päivittää profiilit ja lisää sosiaalisia ilmoituksia

Yhteisöpalvelu facebookFacebook on julkaissut tänään muutamia, mutta ei niin pieniä uusia ominaisuuksia sen järjestämillä F8-kehittäjäpäivillä. Facebook päivittää käyttäjien profiilien ulkoasun täysin uuteen uskoon ja uusi profiili on nimeltään Timeline.

Uusi profiili

Uusi profiili näyttää todella hyvältä ja se tuo profiilin vierailijoille enemmän sisältöä näkyville, uudet valokuvat, videot ja päivitykset ovat kätevästi vierekkäin, kun taas aikaisemmin ne olivat sekaisin yksinkertaisessa seinänäkymässä.

Timeline, eli suomeksi aikajana muuntaa käyttäjän profiilin aikajanaksi jonka ansiosta kontaktien on helpompi katsoa profiilin omistajan elämää, Timeline tallentaa esimerkiksi paikkatiedot ja päivämäärän josta voi seurata sen päivän tapahtumia, kuten kuvia, videoita ja statuspäivityksiä helposti ja mutkattomasti.

Aikajana löytyy profiilin oikeasta reunasta, sieltä rullaammalla haluamansa vuoden, näkee päivitykset siltä ajalta.

Kun käyttäjä haluaa seurata ystävänsä profiilia ja etsiä paikkatietojen avulla tapahtumia, tehdään haut kartalla josta sisältöä voi suodattaa kuvien, videoiden ja statuspäivityksien kesken.

Sosaaliset ilmoitukset

Uudessa profiilissa on myös aikajanan lisäksi ominaisuus jonka avulla käyttäjä voi viestittää muille kyseisen hetken tapahtumia, kuten mitä kappaletta soittaa tällä hetkellä Spotfiy musiikkipalvelusta, tai vaikkapa reittiä jossa lenkkeilee Nike+ yhteenliittymän avulla, Nike+ yhteenliittymä lähettää Facebook sovellukseensa esimerkiksi viimeisimmän juoksulenkin ja muita tietoja lenkistä. Tiedot tuodaan käyttäjän itsensä asentamista Facebook sovelluksista.

Alla video joka esittelee nopeasti Timeline profiilit:

©2011 Facebook

Tässä videossa esitellään Facebook Appsien tuoma sisältö Timeline profiiliin:

©2011 Facebook

Uudet päivitykset tulevat voimaan pikkuhiljaa niiden käyttäjien osalta jotka aktivoivat halukkuutensa päivitykseen. Facebook sivulla http://www.facebook.com/about/timeline -jossa esitellään uutta profiilia on alalaidassa Sign Me Up -painike joka ilmoittaa Facebookille halukkuudesta ottaa muutos vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"