keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Ei iPhone 5 vaan iPhone 4S

Tietokone- ja mobiililaitevalmistaja Apple julkaisi eilen pitämässään “mobiilitapahtumassaan” uuden iPhonen, yllättäen nimi ei ollutkaan iPhone 5 vaan iPhone 4S.

Kuten jotkin huhut väittivät, uusi iPhone ei tule olemaan niin suuri uudistus että se olisi nimetty suoraan seuraavan sukupolven puhelimeksi vaan kyseessä on pienempi mutta silti suurehko laite- ja ohjelmistopäivitys.

iPhone 4S kykenee 3G-verkoissa 14,4 Mbps -tiedonsiirto nopeuteen, siinä on uusi kahden ytimen A5 prosessori jossa tehoa on noin puolet enemmän edelliseen yhden ytimen A4 prosessoriin verrattuna. Myöskin grafiikkaprosessori on päivitetty, nyt grafiikasta huolehtii myöskin kahden ytimen voimin paukkuva GPU, joka tarjoaa seitsenkertaisen nopeus lisäyksen edelliseen iPhoneen.

Tiedonsiirrossa on päivitetty myös Bluetooth joka tottelee iPhone 4S;ssä versionumeroa 4.0, joka on myös alaspäin yhteensopiva joten tiedonsiirto muiden laitteiden kanssa onnistuu.

Kamerassa on kahdeksan megapikselin kenno sekä kuvasensori jonka ansiosta kamera saa enemmän valoa käyttöönsä sekä muun muassa uuden automaattisen valkotasapainon, kamera ohjelma tukee nyt myös makrokuvausta sekä kasvojen tunnistusta.

Videoiden tallennus tapahtuu täyden teräväpiirron tarkkuudella 30 ruutua sekunnissa sekä siinä on myös kuvanvakaaja. Etupuolen videopuhelukameraa ei ole päivitetty entisestä.

Puhelimen käyttöjärjestelmä on iOS 5 ja se tulee muille Iphoneille tarjolle 12.10. ilmaisena käyttöjärjestelmäpäivityksenä.

Puhelin näyttää täysin samalta kuin iPhone 4, siinä on käytössä sama kuori sekä näyttö mutta Apple oppi jotain sen puhelimien antenneista ilmenneistä ongelmista ja se on päivittänyt 4S versioon uudenlaisen antennijärjestelmän jolloin verkko-ongelmia ei pitäisi ilmetä yhtä herkästi, nyt antenneita on useita ja puhelin osaa vaihdella niiden välillä ja pitämään näin yhteyden verkkoon optimaalisena.

iPhone 4S;än akku tarjoaa puheaikaa 8 tuntia 3G-verkossa, 14 tuntia 2G-verkossa, 6 tuntia 3G-verkkokäyttöä selainkäytössä sekä 9 tuntia WLAN-käyttöä.

Mikä hienointa, alkuperäisen iPhone 4;jän myyntihinta tulee tipahtamaan ja uutta 4S mallia tullaan myymään samoilla hinnoilla kuin nyt on myyty iPhone 4;sta.

Yhdysvaltoihin tulee myös 8 GB malli nykyisestä iPhone 4;stä ja sitä aletaan myymään 99 dollarin hintaan. 3GS mallia taas tarjotaan Yhdysvalloissa ilmaiseksi mikäli ottaa sen kytkyllä operaattoreilta.

iPhone 4S tullaan myymään 16, 32 sekä 64 gigan sisäisellä muistilla varustettuna.

Puhelimen myynti alkaa pohjoismaissa jo lokakuun 28. päivä ja Yhdysvalloista, Kanadasta, Englannista, Saksasta, Ranskasta, Australiasta sekä vielä Japanista puhelimen saa käteensä jo 14. päivä.

Ainakin siis Yhdysvaltoihin on luvattu samat hinnat mutta Suomen operaattorihinnoista ei uskalla vielä heittää mitään arveluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"