maanantai 10. lokakuuta 2011

FCC haluaa paikannuksen kaikkiin puhelimiin

Yhdysvaltojen telehallinto FCC, haluaa jokaiseen matkapuhelimeen GPS-paikannuksen vuoteen 2018 mennessä, perusteluiksi ilmoitetaan nopeampaa reagointia hätätilanteessa.

Apu saadaan nopeammin perille kun alue josta puhelu tulee, on hätäpuhelu –operaattorin tiedossa ja jonka hän voi tuolloin laittaa eteenpäin pelastustyöntekijöille.

FCC on aikaisemmin saanut läpi muun muassa mahdollisuuden lähettää videoita, kuvia sekä tekstiviestejä Yhdysvaltojen hätänumeroon 911, nyt siis myös paikkatietojen olisi tultava palvelun käyttöön, kuitenkin automaattisesti.

Puheluiden paikantamisen olisi tapahduttava vähintään A-GPS, eli masto- sekä muiden maassa olevien paikantimien, kuten WLAN-verkkojen avulla. FCC;n mukaan jo noin 85 prosenttia kaikista matkapuhelimista tukee kyseistä tekniikkaa ja vuosi 2018 on ilmoitettu sopivaksi aikatauluksi saada valmistajat lisäämään toiminto kaikkiin tuleviin uusiin puhelimiin.

FCC on määrännyt kaikki operaattorit tukemaan vain paikannukseen kykeneviä laitteita vuoteen 2018 mennessä joten epäselväksi jää, mitä tapahtuu puhelimille joissa ei ole kaivattua toimintoa edes vuonna 2018, voiko niillä soittaa hätäkeskukseen laisinkaan?, tai joutuvatko ne myyntikieltoon Yhdysvalloissa, kyseisiä puhelinmalleja ei ainakaan kannata ostaa tuolloin enää markkinoilta sillä puhelinyhtiöt, mukaan luettuna VoiP-tarjoajat eivät saa niitä verkossaan tukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"