torstai 27. lokakuuta 2011

Käräjäoikeus määräsi, Elisa ei tottele

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt teleoperaattori Elisan estämään sen asiakkailta pääsyn The Pirate Bay torrent sivustolle, Elisa kuitenkin katsoo että päätös on vajavainen eikä se määrittele tarkkaan mitä Elisan pitäisi tehdä.

Elisan teknologiajohtaja Panu Lehti sanoi jo jutun alkuvaiheessa että yksittäisen palvelun estäminen on teknisesti miltei mahdotonta.

Elisan mukaan käräjäoikeuden päätös ei kerro tarpeeksi selkeästi mitä kohutusta torrent sivustosta täytyy estää. Päätöksessä mainitaan kuitenkin että teleoperaattorin täytyy poistaa sen nimipalvelimesta PirateBayn verkko-osoite sekä estää liikennöinti suoraan sen takana olevaan IP-osoitteeseen, päätöksessä ei ole kuitenkaan yksilöity IP-osoitteita tai verkko-osoitteita ja näin ollen Elisan täytyisi itse tehdä selvitystyötä eikä se voisi olla vielä tuolloinkaan varma onko kaikki osoitteet blokattu, ja kuten tiedetään PirateBay voi perustaa aina uusia osoitteita josta palveluun pääsee uudelleen.

Elisa on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä ja katsoo että nykyisellään päätöstä ei voida noudattaa ja odottaa korkeamman oikeusasteen päätöstä sekä selvennystä asiasta.

Mikäli Elisa ei tottele nykyistä määräystä uhkaa yhtiötä sakko määräyksen laiminlyönnistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"