keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Nokian Windows Puhelimet ovat tässä

Nokia kertoi vuotuisessa Nokia World -tapahtumassa tänään strategiansa edistysaskeleista esittelemällä puhelinuutuuksia, palveluja ja lisälaitteita, mukaan lukien ensimmäiset Windows Phone -alustalle rakennetut Nokia Lumia -sarjan älypuhelimet.

Sosiaalisten verkostojen käyttöön optimoitu, Nokia Lumia 800 -älypuhelin tarjoaa Nokian tuotevalikoimassa parhaan sosiaalisten verkostojen ja internetin käyttökokemuksen maustettuna Nokian tuotteille tutuilla erityispiirteillä, kuten huippuluokan kamera- ja kuvatoiminnoilla. Värikäs ja edullinen Nokia Lumia 710 -älypuhelin puolestaan tarjoaa Nokia Lumia -kokemuksen useammille kuluttajille ympäri maailman.

Nokia esitteli myös neljä uutta tyylikkäästi muotoiltua, runsailla sosiaalisen verkkoyhteisö- ja paikkatietopalveluilla varustettua matkapuhelinta.

Nokia Asha 300-, Nokia Asha 303-, Nokia Asha 200- ja Nokia Asha 201 -puhelimissa älypuhelimien ja matkapuhelimien välinen ero hämärtyy, sillä puhelimissa on sekä kosketus- että QWERTY -näytöt, ja ne mahdollistavat nopean ja helpon pääsyn internetiin, sisäänrakennettuihin sosiaalisiin verkostoihin ja Nokia Kaupan erinomaiseen sovellustarjontaan.

"Kerroimme kahdeksan kuukautta sitten uudesta strategiastamme, ja tänään meillä on selkeää näyttöä strategiamme edistymisestä. Innovatiivisuus on nähtävissä koko tänään esitellyssä tuotevalikoimassamme, niin uusissa älypuhelimissamme kuin entistäkin älykkäämmissä matkapuhelimissamme", Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop sanoi. "Olemme tuomassa uusia, houkuttelevia tuotteita markkinoille nopeammin kuin koskaan aikaisemmin alkaen Nokia Lumia 800 -älypuhelimesta päätyen Nokia Asha 201 -matkapuhelimeen. Olen uskomattoman ylpeä sekä näistä uusista tuotteista että Nokian työntekijöistä, jotka ovat tehneet nämä mahdollisiksi."

"Kahdeksan kuukautta sitten tehty merkittävä strategiamuutos on tuonut Nokiaan uutta energiaa. Yhtiö on parantanut merkittävästi Symbian-alustaa, tarjoaa kilpailijoista erottuvia Windows Phone -alustalle rakennettuja älypuhelimia ja jatkaa matkapuhelimissa vahvaa tuotevalikoimaa", pääanalyytikko Pete Cunnighman Canalys-tutkimusyhtiöstä totesi. "Nokia on lunastamassa lupauksensa tulevaisuuden menestyksensä rakentamisessa."

Ensimmäiset Nokia Lumia -älypuhelimet
Nokian kaksi ensimmäistä Windows Phone -alustalle rakennettua älypuhelinta tarjoavat kuluttajille sarjan uusia elämyksiä.

Nokia Lumia 800
Värikäs (syaani, magenta, musta) Nokia Lumia 800 -älypuhelin kääntää muotoilullaan päät ja tarjoaa parhaat toiminnot sosiaalisten verkostojen ja internetin käyttöön. Sosiaalisiin verkostopalveluihin pääsee yhdellä kosketuksella, ja yhteystietojen ryhmittely on helppoa. Nokia Lumia 800 -älypuhelimessa käyttäjän oman verkoston yhteydenpito, viestit, sosiaaliset verkkopäivitykset ja uutiset löytyvät yhdestä paikasta. Ohuessa älypuhelimessa on Internet Explorer 9 -selain, 3,7 tuuman kaareva AMOLED ClearBlack -näyttö ja 1,4 GHz:n suoritin, laitteistokiihdytin ja grafiikkasuoritin.

Nokia Lumia 800 -älypuhelimessa on Carl Zeiss -optiikalla varustettu, kuvien välittömän jakamisen mahdollistava kameratoiminto, HD-videotoisto, 16GB:n sisäänrakennettu muisti sekä 25GB:n ilmainen SkyDrive  muistivarasto, johon käyttäjä voi tallentaa kuvia ja musiikkia.

Nokia Lumia 800 -älypuhelimen arvioitu veroton myyntihinta on noin 420 euroa.


Nokia Lumia 710
Funktionaalinen Nokia Lumia 710 -älypuhelin tuo Lumia-kokemuksen yhä suuremmalle määrälle ihmisiä ympäri maailman. Käyttäjä voi muokata puhelimensa ulkoasun ja sisällön mieleisekseen vaihdettavilla takakansilla ja tuhansilla sovelluksilla. Nokia Lumia 710 on suunniteltu helppoon ja välittömään sosiaaliseen verkostokäyttöön ja kuvien jakamiseen ja se tarjoaa myös parhaan selailukokemuksen Internet Explorer 9 -selaimen avulla. Nokia Lumia 710 on saatavilla mustana tai valkoisena mustalla, valkoisella, syaanilla, fuksialla tai keltaisella takakannella.

Suorituskykyisessä ja edullisessa Nokia Lumia 710 -älypuhelimessa on sama 1.4 GHz:n suoritin, laitteistokiihdytin ja grafiikkasuoritin kuin Nokia Lumia 800 -älypuhelimessa.

Nokia Lumia 710 -älypuhelimen arvioitu veroton myyntihinta on noin 270 euroa.

Molemmat älypuhelimet tarjoavat toimintoja, jotka ovat saatavilla vain Nokian Windows Phone -alustalle rakennetuissa laitteissa. Näitä toimintoja ovat muun muassa ilmaisella käännös-käännökseltä-opastuksella ja erillisellä autoon soveltuvalla käyttöliittymällä varustettu henkilökohtainen navigaatiolaitetta vastaava toiminto, Nokia Drive, sekä maailmanlaajuisella ilmaisella langattomaan suoratoistoon tarkoitetulla MixRadio-sovelluksella varustettu Nokia Musiikkipalvelu. Palvelussa on saatavilla satoja paikallisia musiikkikanavia.

Myöhemmin tänä vuonna saataville tulevassa päivityksessä Nokia Lumia -älypuhelinkäyttäjien on mahdollista luoda omat henkilökohtaiset kanavansa maailmanlaajuisesta musiikkikatalogista, jossa on saatavilla miljoonia kappaleita. Nokia Musiikkipalveluun kuuluu myös Gigfinder, joka avulla voi etsiä paikallista elävän musiikin tarjontaa, jakaa tietoja sosiaalisessa mediassa, ja tämän vuoden aikana tulevan päivityksen myötä myös ostaa konserttilippuja.

Parhaan langattoman audiokokemuksen täydennykseksi Nokia esitteli yhteistyössä Monsterin kanssa kehitetyt Nokia Purity HD Stereo Headset by Monster -kuulokkeet ja Nokia Purity Stereo Headset by Monster -nappikuulokkeet.

Molemmat kuulokkeet tarjoavat korkealaatuisen kuuntelukokemuksen käyttäjilleen ja ovat Nokian ja Monsterin pitkän tähtäimen yksinoikeuteen perustuvan yhteistyön ensimmäiset tuotteet. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda markkinoille sarja ensiluokkaisia audiolisälaitteita, jotka vastaavat Lumia-sarjan korkeaa laatua ja tyylikkyyttä.

Uuden Nokia Lumia 800 -älypuhelimen voi nyt tilata ennakkoon valikoiduilla markkinoilla osoitteesta www.nokia.com.

Tuotteen toimitusten on tarkoitus alkaa marraskuussa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa vahvassa markkinointiyhteistyössä 31 johtavan operaattorin ja jälleenmyyjän kanssa. Nokia Lumia 800 -älypuhelimen on tarkoitus tulla myyntiin Hongkongissa, Intiassa, Venäjällä , Singaporessa ja Taiwanissa ennen vuoden 2011 loppua ja sen saatavuus laajenee muille markkinoille vuoden 2012 alussa.

Nokia Lumia 710 -älypuhelimen on tarkoitus tulla myyntiin yhtäaikaa Nokia Lumia 800 -älypuhelimen kanssa vuoden 2011 loppuun mennessä Hongkongissa, Intiassa, Venäjällä, Singaporessa ja Taiwanissa. Sen saatavuus laajenee muille markkinoille vuoden 2012 alussa.

Nokia kertoi myös suunnitelmistaan esitellä Nokia Lumia -tuotevalikoima Yhdysvalloissa vuoden 2012 alkupuolella ja Kiinassa vuoden 2012 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Nyt esiteltyjen WCDMA- ja HSPA-laitteiden lisäksi Nokia aikoo esitellä myös erityisesti paikallisiin verkkostandardeihin suunnittelut LTE- ja CDMA -laitteet.

Nokia julkaisi myös muutaman edullisen puhelinmallin:

Asha - uudet älykkäämmät matkapuhelimet 
Nokia tuo jälleen markkinoille korkealaatuisia ja tyylikkäitä matkapuhelimia, joista pääsee parhaiten sosiaalisiin verkostoihin, internetiin ja informaatioon. Uutuuspuhelimet  tarjoavat lisäarvoa ja parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen seuraavalle miljardille uudelle matkapuhelinkäyttäjälle, joille on tärkeää kaksois-SIM-kortin kaltaiset innovaatiot, paikalliset palvelut ja sisältö sekä kolmansien osapuolien tarjoamiat sovellukset. Nokian uusi Asha-matkapuhelinperhe vastaa näihin tarpeisiin ja mahdollistaa ylivertaisen käyttäjäkokemuksen, josta Nokian matkapuhelimet ovat tunnettuja.

Asha on hindiä ja tarkoittaa "toivoa". Asha-matkapuhelintuoteperheeseen kuuluvat seuraavat laitteet:

Nokia Asha 303
Nokia Asha 303 on upea matkapuhelin, joka on valmistettu hienostuneista materiaaleista ja viimeistelty metallein. Laitteessa on 2,6 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö ja korkealaatuinen QWERTY-näppäimistö. Nokia Asha 303 on suunniteltu internetin ja sosiaalisten verkostojen käytön helppoutta silmällä pitäen. Puhelimen 1GHz:n suoritin sekä 3G- ja WLAN-yhteydet mahdollistavat nopean pääsyn internetiin.

Sosiaaliset verkostot, sähköposti ja pikaviestit ovat keskeisessä asemassa puhelinta käytettäessä, ja niihin päästään kätevästi suoraan aloitusvalikosta.Nokia Asha 303 käyttää pilvipohjaista Nokia Browser -selainta, joka tarjoaa nopeammat datanopeudet ja edullisemman internetin käytön pakkaamalla webbisivut jopa 90%:sesti.

Viihde ja sovellukset ovat myös keskeinen osa Nokia Asha 303 -matkapuhelinta. Puhelimessa on Angry Birds Lite -peli sekä muita maailmanlaajuisesti suosittuja sovelluksia, kuten Facebook Chat ja Whatsapp-pikaviestisovellus. Puhelimessa on myös saatavilla valikoiduille markkinoille viimeisin versio Series 40 -ohjelmistoalustalle rakennetusta Nokia Kartat -palvelusta.

Matkapuhelimen hinta vaihtelee operaattori- ja markkinakohtaisesti. Puhelimen arvioitu veroton myyntihinta on noin 115 euroa ja sen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä.

Nokia Asha 300
Kauniisti muotoiltu Nokia Asha 300 on kosketusnäytöllinen puhelin, jossa on myös näppäimistö. Nokia Asha 300 -puhelimessa on 1GHz:n suoritin ja 3G-yhteydet, jotka mahdollistavat nopean pääsyn internetiin ja sosiaalisiin verkostoihin. Nokia Browser -selain mahdollistaa nopeat, edulliset ja paikalliset internet-yhteydet pakkaamalla webbisivut jopa 90 %:sesti.

Käyttäjillä on nopea pääsy aloitusvalikolta viesteihin, sähköpostiin ja pikaviesteihin, ja he voivat pyyhkäisyllä päästä Nokia Kaupan sovelluksiin, musiikkiin tai peleihin. Myös Nokia Asha 300 -puhelimessa on valmiiksi ladattuna suosittu Angry Birds Lite -peli. Nokia Asha 300 -mallissa on 5 megapikselin kamera, musiikkisoitin, FM-radio, Bluetooth-yhteydet ja siinä voi käyttää eri muistikortteja 32GB:iin asti. Matkapuhelimen hinta vaihtelee operaattori- ja markkinakohtaisesti.

Puhelimen arvioitu veroton myyntihinta on noin 85 euroa ja sen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä.

Nokia Asha 200
Nokia Asha 200 on Nokian uusin kaksois-SIM-puhelin, jonka Easy Swap -toiminnallisuuden avulla käyttäjät voivat helposti vaihtaa toisen SIM-korttinsa puhelimeen ilman puhelimen sammuttamista. Värikäs, QWERTY-näppäimistöllä varustettu Nokia Asha 200 on suunnattu nuorille kaupunkilaiskuluttajille, jotka haluavat olla yhteydessä ystäviinsä ja yhteisöihinsä.

Uutuuspuhelimessa on sisäänrakennetut sosiaaliset verkostopalvelut, sähköposti ja pikaviestit, ja se tukee muun muassa RenRen-, Orkut- ja Flickr-palveluita. 32GB:n muistikortti mahdollistaa tuhansien musiikkikappeleiden tallentamisen ja siinä on akku, joka mahdollistaa musiikin soittamisen jopa 52 tuntia.

Matkapuhelimen hinta vaihtelee operaattori- ja markkinakohtaisesti.
Laitteen arvioitu veroton myyntihinta on noin 60 euroa ja sen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä.


Nokia Asha 201
Nokia Asha 201 on yhdellä SIM-korttipaikalla varustettu matkapuhelin, joka on suunnattu nuorille hintatietoisille kuluttajille, joille sosiaaliset yhteisöt ja musiikin kuuntelu ovat tärkeitä. Nokia Asha 201 - mallissa on loistavat musiikkiominaisuudet, kuten erinomainen kaiutin, edistyksellinen FM-radio ja oman musiikin käyttö soittoäänenä. Puhelimessa on myös Nokia Browser -selain, joka mahdollistaa nopeammat, paremmat ja edullisemmat internet-yhteydet. Se tukee  jopa 32GB:n muistikortteja ja siinä on akku, joka mahdollistaa musiikin soittamisen jopa 52 tuntia. Nokia Asha 201 tukee myös push-sähköpostia sekä suosittua Whatsapp-viestisovellusta. Matkapuhelimen hinta vaihtelee operaattori- ja markkinakohtaisesti.

Laitteen arvioitu veroton myyntihinta on noin 60 euroa ja sen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"