keskiviikko 12. lokakuuta 2011

RIM kärsinyt yhteysongelmista

blackberryMatkapuhelinvalmistaja RIM on kärsinyt parista vakavasta tietoverkkoviasta jonka vuoksi Blackberry puhelimien Online-toimintoja ei ole voinut käyttää, yhtiö on selvittänyt ongelmat.

Ensimmäinen ongelma ilmeni maanantaina ja sen epäiltiin koskevan aluksi vain Iso-Britannian aluetta mutta  koski kaikkia Eurooppalaisia käyttäjiä, se esti kaiken Online liikenteen mukaan luettuna sähköpostin käytön. Viasta joutui kärsimään jopa kymmenen miljoonaa eurooppalaista käyttäjää, myöskin osa Kanadalaisista käyttäjistä raportoi ongelmista mm. Twitteriin.

Ongelma pystyttiin paikallistamaan Englannissa sijaitsevaan datakeskukseen ja siellä olevaan yksittäiseen laitevikaan, nyt vika on korjattu ja toiminta jatkuu, kyseinen palvelinkeskus hoitaa vain kuluttajatason liikenteen joten kyseinen vika ei koskenut yrityskäyttäjiä.

Toinen ongelma ilmeni heti seuraavana päivänä, tiistaina ja se taas vaikutti maailmanlaajuiseen liikenteeseen ja siitä kärsivät varsinkin Eurooppa, Etelä-Amerikka, Afrikka, Intia sekä Lähi-Itä.

Yhtiö ilmoitti eilen palveluiden palaavan pikkuhiljaa takaisin käyttöön, yksityiskohtaista syytä siitä mikä olisi voinut uuden vian aiheuttaa ei ilmoitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"