perjantai 7. lokakuuta 2011

Vinkki: Kuinka asentaa Windows 8 Developer Preview muistitikulta

Microsoft julkaisi tulevasta Windowsista version joka on tarkoitettu lähinnä kehittäjille, tämän kehitysversion saa kuka tahansa ladata ja asentaa koneelleen.

Microsoft on julkaissut kasista 32- sekä 64-bittisen asennuslevykuvan eli ISO-tiedoston. (klikkaa linkkejä ladataksesi haluamasi version)

Mikäli tilanne on sellainen että käytössä ei ole tyhjiä DVD-levyjä tai koneessa johon uuden Windowsin haluaa asentaa ei ole optista asemaa, voidaan isot purkaa kätevästi vähintään neljän gigatavun kokoiselle muistitikulle tai muistikortille ja käynnistää tai bootata asennusohjelma siltä, näin myös varsinkin miniläppäreihin joissa ei yleisesti optista asemaa ole, saa uuden Windowsin helposti ja nopeasti.

Itse asiassa ohjelma jonka tässä esittelen on tarkoitettu nykyisen Windowsin, eli Windows 7;n iso-tiedoston purkamiseen mutta sillä voi yhtä lailla purkaa myös kasin asennuksen muistitikulle.

Ohjelman nimi on Windows 7 USB DVD Download Tool ja sen voi ladata suoraan tästä linkistä.

1. Ohjelman toiminta on hyvin yksinkertaista ja suoraviivaista, ohjelmaan asetetaan levykuva ja sen jälkeen painetaan Next.

2. Seuraavaksi ohjelma kysyy puretaanko levykuva DVD;lle vai muistitikulle (USB device), tässä tietenkin valitaan USB device.

3. Kolmannessa vaiheessa valitaan se USB-muistitikku tai kortti, jota halutaan operaatiossa käyttää ja painetaan Begin copying.

4. Neljännessä vaiheessa ohjelma näyttää grafiikan purkamisen edistymisestä, tämä kestää muistitikun nopeudesta riippuen 10-20 minuuttia.

Mikäli kaikki on mennyt hyvin, on muistitikku valmis ja voit käynnistää tietokoneen uudelleen ja valita muistitikun biosin käynnistysvalikosta käyttöjärjestelmän lataajaksi. Biosin käynnistysvalikon saa näkyviin yleensä painamalla F8-näppäintä käynnistyksen alkuvaiheessa (ennen kuin kovalevy alkaa raksuttaa), osa tietokoneista osaa automaattisesti valita muistitikun mikäli sellainen on käynnistyksen yhteydessä kiinni USB-portissa.

Kun Windows 8;n asennus on tehty, poista muistikortti koneesta jottei se käynnisty seuraavalla käynnistyskerralla turhaan Windowsin asennukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"