torstai 10. marraskuuta 2011

Adobe: Mobiili-Flash tiensä päässä

Adoben Flash –tekniikka ei ole viime vuosien aikana pärjännyt kovassa kilpailussa HTML5 –esitystekniikan painaessa päälle, joten Adobe katsoi tarpeelliseksi lopettaa Flashin kehittämisen mobiilialustoille joissa erityisesti HTML5 on ottanut tuulta siipiensä alle.

Työpöytä Flashin kehitystyötä yhtiö lupaa jatkavansa mutta mobiilialustalla yhtiö varmasti näkee ongelmaksi Applen iOS-laitteiden suosion ja sen että Apple ei tule tukemaan käyttöjärjestelmässään Adoben Flash tekniikkaa vaan tukee HTML5 –tekniikoita sen sijaan.

Microsoft seurasi myös Applen esimerkkiä ja ei tuo Flashia sen mobiilikäyttöjärjestelmään, eli Windows Phone 7;aan vaan tukee suoraan HTML5 standardia.

Adobe onkin nyt luvannut tukensa HTML5 –tekniikoille sen kehitystyökaluissaan, jo nykyisessä Adoben omassa Flashin kehitystyökalussa on HTML5 –tuki jolla tarkoitetaan sitä että työt voi tallentaa HTML5;sen tuettuun muotoon, tosin tietyin rajoituksin.

Google on edelleen yksi Flashin suurimmista tukijoista ja on sisällyttänyt sen myös omaan mobiilikäyttöjärjestelmäänsä Androidiin, Google ei ole vielä kommentoinut Adoben päätöstä mutta voisi kuvitella että myös Google olisi innostunut avoimesta HTML5 standartista enemmän kuin suljetusta Flashista, yhtiö tukee toki jo nyt HTML5 standardia avoimesti monessa sen palvelussa.

LÄHDE: MikroPC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"