perjantai 11. marraskuuta 2011

Tapaus Steam

steamforumPelitalo Valven suosittuun Steam Users forum –keskustelualueeseen on onnistuttu murtautumaan 6.11.2011 ja tästä syystä palvelu on poissa käytöstä.

Steam Users Forumissa pelaajat voivat keskustella peleistä sekä Steam verkkokaupasta,  yhteisö epäili aluksi itse että Steamiin on onnistuttu murtautumaan sen foorumiosion kautta ennen kuin Valve itse myönsi asian, eräs käyttäjä väitti huomaavansa eräitä ylläpidon viestien muutoksia, myöskin roskapostia on alettu lähettämään rekisteröityneille käyttäjille.

Murtautujat muuttivat myös keskustelualueen ulkoasua sen verran että se promosi toista pelifoorumia nimeltä fkn0wned.com, jossa keskustellaan ja levitetään pelien huijausohjeita (cheat) sekä apuohjelmia (trainer) huijauksien läpiviemiseksi.

fkn0wned.comin ylläpitäjä kuitenkin ilmoittaa omalla foorumillaan että ainakaan hän ei ole antanut lupaa tai määräystä Steam tapaukselle, mikäli siis edes fkn0wned.comin käyttäjät ovat tapauksen takana.

Ei kohdistunut vain foorumiin:

Valve ilmoittaa keskustelualueensa etusivulla että isku on ollut laajempi kuin vain foorumiin kohdistuva ja että se koskee koko Steam palvelua, toistaiseksi tuntemattomat murtautujat ovat saaneet Valven mukaan käsiinsä myös Steamin verkkokaupan tiedot kuten: asiakkaiden sähköpostiosoitteet, toimitusosoitteet, salasanat sekä pankkikorttien tiedot.

Valve on kuitenkin salannut salasanat sekä pankkikorttitiedot vahvalla salauksella aina, eikä se toistaiseksi usko niiden murtuneen. Valve kuitenkin suosittelee seuraamaan lähiaikojen pankkikortin tapahtumia tarkasti mikäli pankkikorttitietonsa on Steamiin joskus syöttänyt.

Luonnollisesti Valve myös kehottaa käyttäjiä vaihtamaan palvelun kaikkien osa-alueiden salasanat.

Toistaiseksi foorumille ei vielä pääse ja se avataan heti kun Valve on saanut tarpeeksi aineistoa murrosta kasaan ja se on analysoitu. Steam verkkokauppa toimii ainakin toistaiseksi normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"