perjantai 17. helmikuuta 2012

Android 5.0 julkaistaan toisella neljänneksellä?

Villit huhut kiertävät internetin IT-uutissivustoilla, Google olisi julkaisemassa sen mobiilikäyttöjärjestelmä Androidista viidennen version ja yhdistämässä Googlen toisen käyttöjärjestelmän, Chrome OS siihen, kuin myös Windows 8 tablettien kanssa.

Huhuissa mainitaan että osa laitevalmistajista olisivat saaneet Googlelta ehdotuksen lisätä tuleva Android 5.0 valmistajien Windows 8 tabletteihin, toiseksi käyttöjärjestelmäksi, kuitenkin tavalla joka ei vaadi käyttöjärjestelmien välillä vaihtamiseen laitteen uudelleenkäynnistämistä.

Toinen villi huhu koskee taas Googlen toista käyttöjärjestelmää, nykyisin vähemmälle huomiolle jäänyttä Chrome OS;ää joka huhun mukaan oltaisiin sulauttamassa uuteen Android 5.0;lan, tämän huhun ovat saaneet liikkeelle Googlen julkaisema Chrome selain Android 4.0 laitteille.

Mitä nämä kaksi ovat?

Chrome OS on käyttöjärjestelmä joka käyttää pohjanaan Linuxin kerneliä sekä sen tiettyjä kirjastoja toimiakseen, mutta jossa ohjelmistoja pyörittää Chrome selain.

Myös Android perustuu samoihin Linuxista tuttuihin komponentteihin mutta siinä ohjelmistot pöyrivät virtuaalisessa tilassa, vapaammin kuin Chromessa joka on siis sidottu selaimen rajoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"