perjantai 3. helmikuuta 2012

Google aloitti sovelluskauppansa tuotteiden tarkistukset

Google on ollut mobiilisovelluskauppansa kanssa ainut virallinen taho joka ei tarkistuta alustalleen tarjoamiaan ohjelmia haittaohjelmien, kuten virusten varalta, nyt yhtiö on vaihtanut tapojaan ja asentanut Android Markettiin tietoturvaa lisäävän automaattisen tarkistusominaisuuden, Bouncerin.

Uusi ominaisuus on käyttäjälle näkymätön, toiminnallisuutta nimitetään Bounceriksi, aina kun sovelluskehittäjä lähettää Android markettiin uuden sovelluksen, alkaa tietoturvan tarkistus, tarkistus ei kuitenkaan perustu yksinomaan perinteiseen tiedostojen tarkkailuun vaan sovellus ajetaan virtuaalisesssa Android ympäristössä jossa Bouncer seuraa mitä kaikkea sovellus tekee.

Jos Bouncer näkee virtuaalisessa ympäristössä jotakin epämääräistä, merkitään sovellus mahdollisesti haittaa tuottavaksi ohjelmaksi ja se käsitellään jälkikäteen manuaalisesti läpi Android Marketin moderaattoreiden toimesta.

Bouncer on ollut Googlen sisäisessä testauksessa jo tovin, noin neljä kuukautta ja sen aikana sovellus on opetettu tunnistamaan erilaisia uhkia ja häiriötekijöitä hyvin.

Google on myös parantanut Android Marketin luotettavuutta sillä että se osaa tunnistaa jo aikaisemmin poistettujen sovellusten takaisin lähetykset, esimerkiksi jos kielletty sovellus onnistutaan lähettämään toisen ohjelman kylkiäisenä tai eri nimillä, ei se enää onnistu.

LÄHDE: Cnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"