sunnuntai 19. helmikuuta 2012

VLC 2.0 julkaistu

VideoLAN.org on saanut vihdoin julkaistuksi vapaaseen lähdekoodiin perustuvasta mediasoittimestaan uuden version.

Aikaisempi 1.x.x versiosarja on ollut käytössä vuosia, joten uusi versiosarja on valtava askel ohjelmiston kehityksen kannalta.

VLC Twoflower, eli 2.0 tuo näkyville uuden, päivitetyn oletuskäyttöliittymän joka sopii paremmin nykyaikaisten käyttöjärjestelmien ilmeeseen, kuin tuo menneeltä vuosituhannelta oleva GTK+ teema jota vanhempi versiosukupolvi piti mukana, osittain väkisin sillä varsinkin linux jakeluiden suhteen, käyttöliittymä on haluttu pitää varsin yhdenmukaisena jokaisessa julkaistavassa käyttöjärjestelmässä johon ohjelmalla on tuki olemassa.

Teknisesti 2.0 tuo parannuksia nykyisiin koodekkitukiin sekä siinä on kokonaan uudelleen kirjoitettu videon ulostulosta vastaava ydin sekä oletus moduulit, syy uudelleen kirjoittamiselle on ollut erityisesti grafiikkaprosessorien, eli GPU yhteensopivuus joissa muut soittimet ovat olleet VLC;tä huimasti edellä.

H.264 teräväpiirron käsittelyyn on päivitetty monisäikeisyyden tuki, kuten myös suosittuihin XviD- sekä WebM kodekkeihin.

Valokuvien selaaminen on myös päivitetty uudella koodilla joka parantaa moninaista formaattitukea.

Lisätietoja uudesta soittimesta tarjoaa Videolanin kotisivu, josta myös uuden version voi käydä lataamassa, myös Suomen kielinen versio on tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"