perjantai 2. maaliskuuta 2012

Google music ei vedä väkeä?

Googlen toistaiseksi vain Yhdysvalloissa julkaistu Google Music menettää jatkuvasti käyttäjiä.

Google Musicin vastuujohtajat ovat lähteiden mukaan yllättyneitä siitä kuinka vähän palvelun käyttäjät maksavat musiikista.

Ongelma näyttää enemmänkin olevan se että yhtiö ei markkinoi palveluaan tarpeeksi, sekä se että esimerkiksi Warner ei tullut yhteisymmärrykseen Googlen kanssa sisältöoikeuksien käytöstä ja tästä syystä monet artistit näyttävät jäävän kaupan ulkopuolelle.

Monet käyttäjät eivät tiedä esimerkiksi sitä että palveluun voi lähettää oman digitaalisen musiikkikirjastonsa ja käyttää tätä esimerkiksi mobiililaitteella, se nähdään edelleen vain yhtenä musiikkiverkkokauppana kuin mikä tahansa muukin kaltaisensa.

Google Music on sadoissa tuhansissa Android laitteissa mutta silti käyttö on ollut vähäistä ja niin palvelun kuin myös Android ohjelman käyttö vähenee jatkuvasti sanovat lähteet.

Varsinkin kun Spotify rantautui Yhdysvaltojen markkinoille, on sen tuoma uusi kilpailutilanne vaikuttanut varmasti myös Google Musiciin, eikö Google uskalla kilpailla sellaista vastaan joka pystyy tarjoamaan yksinkertaisemman tavan suoratoistaa musiikkia ja tarjota sen vielä osittain ilmaiseksi?

Google Musicissakin kyllä pystyy ilmaiseksi suoratoistamaan, mutta vain oman musiikkikirjaston sisältöä sekä ostettua musiikkia.

Google Music on tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa käytettävissä mutta sen voi saada käyttöönsä erilaisten välityspalvelimen kautta myös esimerkiksi Suomessa.

Tällä hetkellä oman kirjaston sisältö on rajattu 20 000 kappaleeseen, muuta kokorajoitetta ei ole ja tämänkin oletetaan tulevan maksulliseksi lisäpalveluksi, varsinkin jos haluaa ylittää tuon rajoituksen.

Ostettuja kappaleita rajoitukset eivät luonnollisesti koske.

Google ei ole virallisesti ilmoittanut mitkä jatkosuunnitelmat yhtiöllä palvelunsa suhteen on, hieman vaikuttaa siltä että Google Music on tai oli jälleen yksi kokeilu muiden useiden Google kokeilujen seassa.

Palvelu, varsinkin oman musiikkiarkiston lähettämisen vuoksi on vähintäänkin mielenkiintoinen ja tervetullut vaihtoehto mutta luottaisinko minä nyt palveluun koko musiikkiarkistoni?, vastaus on en, sillä voi käydä hyvinkin niin että palvelulle asetetaan lappuluukulle jo ennen kuin se kerkesi kunnolla edes aloittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"