maanantai 12. maaliskuuta 2012

iPad julkaistiin viime viikolla, haasteita valmistajille

Applen iPadin kolmasversio on julkaistu viime viikolla, tehokas tuplaydin, neliytimen grafiikkasuoritin ja suuri näyttö on huima suoritus, mutta uuden näytön paneeli on kuitenkin ongelmallinen paneelivalmistajille.

Ennen julkaisua uskottiin että tuotteen nimeksi olisi tulossa iPad HD tai yksinkertaisemmin iPad 3, toisin kuitenkin kävi sillä Apple julkaisi iPadin pelkästään iPad- nimikkeellä ja jätti  pois laitteen versionumeron, myöskään iPad 2 laitteissa ei ollut takana olevassa logossa versiomerkintää mutta virallisesti sitä kutsutaan ja myydään iPad2 nimikkeellä.

iPadin näyttö on ehkä kiinnostavin uutuus vaikka muukin sisältö kertoo tehokkuudesta, tarjoaa iPadin Retina paneeli huiman 2048*1536 tarkkuuden, joka on huomattavasti suurempi kuin esimerkiksi nykyisin useissa televisoissa käytettävä FullHD-tarkkuus, uuden tarkkuuden ansiosta useita valokuvia pystyy katsomaan iPadin näytöltä oletustarkkuudeltaan ja zoomata kuvaa entistä tarkemmin.

Uusi paneeli vaatii kuitenkin valmistajilta vähintään samankaltaista tarkkuutta kuin iPhonen paneelien valmistuksen kanssa, iPhonen näyttöongelmista on kuultu jokaisen versionjulkaisun yhteydessä joten uuden tarkkuusluokan Retina Display, tuskin on kaikista helpoin paneeli valmistaa.

Valmistajien haasteet kohdistuvat paneelin tarkkuus- sekä taustavalosta huolehtiviin lediin joita on puolet enemmän edelliseen sukupolveen verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"