perjantai 27. huhtikuuta 2012

Eugene Kaspersky: Apple muistuttaa Microsoftia 10 vuoden takaa

10 vuotta sitten Microsoft taisteli kovasti makroviruksia, matoja ja muita tuholaisia vastaan, välillä näytti että sota hävitään ja toisinaan että voitetaan, Microsoft ymmärsi tuolloin tietoturvan tärkeyden ohjelmistoissaan.

Apple näyttää olevan nyt samassa tilanteessa kuin Microsoft 10 vuotta sitten sanoo Kaspersky Labin Eugene Kaspersky.

“He ymmärtävät hyvin pian että heillä on samankaltaisia ongelmia kuin Microsoftilla 10 tai 12 vuotta sitten”, “Heidän täytyy tehdä muutoksia ohjelmistopäivitysten aikatauluihin sekä kiinnitettävä enemmän huomiota ohjelmistojensa tietoturvaan” Kaspersky lataa.

Hän myös muistuttaa mitä Microsoft teki aikanaan Blaster madon kanssa, kyseinen mato saastutti miljoonia tietokoneita hetkessä, Microsoft tutki ja lopulta korjasi ongelman koodistaan.

Applella on ollut lähiaikoina samankaltainen ongelmatuholainen Flashback joka on parhaillaan saanut yli 600 000 Mac-konetta otteeseensa ja vielä nykyisinkin saastuneita koneita uskotaan olevan noin 180 000 kappaletta.

Apple heräsi varsin myöhään ongelman pariin mutta kun he heräsivät, he tarjosivat ohjelman jolla Flashbackin pystyi poistamaan koneelta sekä julkaisivat samalla päivityksen joka estää Flashpackin tarttumisen sellaisenaan koneelle.

Apple on lisännyt sen pariin viimeiseen OS X -käyttöjärjestelmään mukaan XProtect ohjelman joka suojelee järjestelmää tunnetuilta haittaohjelmilta, se ei kuitenkaan estä hyväksikäyttämään koodissa olevia haavoittuvaisuuksia mikäli se ei tunnista kyseistä haittaohjelmaa.

Apple herää pikkuhiljaa luulostaan että olisi turvassa Windows maailmasta tutuista tietoturvaongelmista, toivottavasti ei liian myöhään, toivotaan että yhtiö ymmärtää tilanteen ennen kuin puhutaan miljoonista saastuneista Mac-koneista.

LÄHDE: Cnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"