perjantai 11. toukokuuta 2012

Oraclen Java sota yltyy

Ohjelmistoyhtiö Oracle syyttää Googlea oikeudessa tekijänoikeusrikkomuksesta, sen mukaan Google käyttää liiaksi Javaa muistuttavaa rajapintaa, yhtiön Android käyttöjärjestelmässä.

Yhdysvaltalainen tuomioistuin on näyttänyt Oraclelle vihreää valoa esittäessään toteamuksen jonka mukaan Javan rakenne on kopioitu suoraan Androidiin.

Tuomioistuin ei kuitenkaan ole antanut vielä tuomiota eikä asia ole käsitelty sitä myöten loppuun, oikeus pohtii vielä onko Google käyttänyt omaa rajapintaansa niin sanotun Fair Use -toimintamallin mukaisesti, tällä yleensä tarkoitetaan sitä että ohjelma on tehty tietyin tavoin siksi että yhteensopivuus voidaan säilyttää.

Yhdysvaltalaisessa tuomioistuimessa ei ole koskaan vielä syytetty rajapintojen käytöstä ketään tekijänoikeusrikkomukseen, oikeus pohtiikin nyt myös sitä, onko rajapinnat yleensä tekijänoikeuslain suojaamia.

Lähdeteksti kertoo myös että entinen Sunin pääjohtaja Jonathan Schwartz piti Googlen nykyistä toimintaa hyväksyttävänä. Oracle osti Sunin myöhemmin patenttien sekä Javan vuoksi.

LÄHDE: Tekniikka & Talous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"