perjantai 20. heinäkuuta 2012

EU: Google rikkoo kilpailulakeja

Google rikkoo EU alueella kilpailusäädöksiä tai lakeja neljällä eri tavalla sanoo Financial Times. Jos Google ei suostu EU;n muutosvaatimuksiin voi sitä kohdata miljardien eurojen sakot.

Ensimmäinen väite on se että Google suosisi omia palveluitaan yhtiön hakukoneen tuottamissa hakutuloksissa ja sitten toinen on sisällön kopioiminen ja esittäminen ilman asianmukaisia lupia, tällä mitä ilmeisemmin tarkoitetaan Google News palvelua sekä sisällön esittämistä hakutuloksien yhteydessä.

Google on väittämän mukaan myös tehnyt miltei mahdottomaksi siirtää mainoskampanjat Googlen Adwords- mainontapalvelusta kilpailijoiden palveluihin joka mitä ilmeisemmin on sitten väärin?

Koko jupakka on lähtöisin kilpailukomissaari Joaquin Almuniasta joka on esittänyt väitteensä ja vaatimuksensa yhtiölle. Google taas puolestaan olisi yrittämässä saada sopua Almunian kanssa mutta Financial Times väittää että sopimusta mitä ilmeisemmin ei saada ajoissa läpi ja yhtiötä vastaan tullaan nostamaan pitkäkestoinen kilpailuviranomaisten ajama oikeusprosessi sekä miljardien eurojen sakot.

Google kommentoi asiaa lehdelle vain sanomalla että se toimii yhteistyössä EU;n kanssa.

LÄHDE: Tietokone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"