torstai 9. elokuuta 2012

Google julkaisi Suomen navigointinsa

Vihdoin Google on saanut valmiiksi Suomessa toimivan navigoinnin, vaikka tuote edelleen on beta vaiheessa, vaikuttaa se jo melko luotettavalta riippuen mitä karttanäkymää käyttää.

Navigointi toimii kuten mikä tahansa muukin navigaatio-ohjelmisto tai laite, tosin sillä erotuksella että sisältö Googlen versiossa ladataan verkosta puhelimen verkkoyhteyttä käyttäen.

Navigoinnista löytyy jopa Suomen kielinen ajo-ohjeiden anto, karttanäkymää voi vaihdella Google Mapsista tuttujen näkymien mukaan, eli kartta, street view (katunäkymä) ja satelliittikuvien perusteella. Myös muita Mapsista tuttuja osia saa liitettyä kuvanäkymään.

Ei vain autoilijoille:

Google Maps Navigation tukee myös osittain kävelyreittejä sekä polkuja joten sitä kannattaa kokeilla myös kävellessä, vaihtamalla reitinetsimeksi kävelytilan.

Google ei suosittele uskomaan navigointia täysin satavarmaksi ja ohjelma esittää varoitustekstin jokaisella käynnistyskerralla (saa pois päältä).  koska navigaattori käyttää mobiiliverkkoa sisällön hakemiseen olisi liittymästä hyvä löytyä rajoitukseton internet-yhteys.

Navigoinnin puhuma kieli riippuu puhelimen kieliasetuksista, joten jos haluaa käyttää suomenkielistä opastusta, puhelimen kieleksi kannatta valita suomi.

Google Maps Navigation on osana Google Maps paketttia ja sen löytää Google Play –kaupasta, useimmissa Android puhelimissa Google Maps on jo valmiiksi asennettuna, päivitys kuitenkin vaaditaan. Päivitys että ohjelmisto itsessään on ilmainen.

LÄHDE:  Google Suomi blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"