tiistai 14. elokuuta 2012

Niinhän siinä sitten kävi… “Mot-Nok”

Google irtisanoo toukokuussa lopullisesti hankkimastaan Motorola Mobilystä 4 000 työntekijää. Motorola Mobilyssä oli kaupan syntyessä noin 20 000 työntekijää joten potkut saa 20% kaikista työntekijöistä.

Google on sulkemassa monia Motorolan toimipisteitä ympäri maailmaa, joten irtisanomisilta ei voida välttyä ja niitä voi tulla jatkossa jopa lisää.

Irtisanomisten on sanottu kohdistuneen lähinnä Yhdysvaltojen ulkopuolella toimiviin pisteisiin, mutta myös kotimaasta on tarkoitus potkia pihalle satoja työntekijöitä.

Google tekee “pikkunokiat”:

Yhtiö on lupautunut tukemaan irtisanottavia “reiluilla” potkupaketeilla sekä etsimään potkituille uusia työmahdollisuuksia tai koulutusta yhdessä heidän kanssaan.

Motorolan tulevaisuus?:

Google on yleisesti ottaen ollut hyvin vaitonainen siitä mitä se meinaa lopulta Motorolan kanssa tehdä, suunnitelmista ei ole juurikaan virallisesti hihkuttu ja mielenkiintoa lisää entisestään Motorolaa kohtaan villit huhut niin Motorolan tulevista tuotteista kuten myös Googlen strategiasta siihen mitä puhelinvalmistajalle tehdään ja missä se tullaan näkemään tulevaisuudessa.

Varmistumassa on kuitenkin se että Motorola olisi poistumassa sellaisilta alueilta ensimmäisenä jossa se ei ole saanut juurikaan markkinaosuuksia, se lopettaa myös halpapuhelinten valmistuksen ja keskittyy jatkossa vain muutamien mutta hyvien älypuhelinten valmistukseen ja markkinointiin, nämä ovat suoraan Motorolan toimitusjohtaja Dennis Woodsiden suusta joten tuohon on uskominen tässä vaiheessa.

LÄHDE: Tekniikka & Talous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"