keskiviikko 1. elokuuta 2012

Microsoft teki oman Gmailin

Microsoft on myöntänyt että Googlen Gmail muutti sähköpostia huomattavasti ja päivitti sen nykypäivään, nyt Microsoft haluaa tehdä Googlet myös.

Microsoftin suosittu sähköpostipalvelu Hotmail vaihtuu outlook.com palveluksi, tämä palvelu yhdistää sosiaaliset mediat, videopuhelut, dokumentit ja sähköpostin keskenään niin että kaikkia palveluita voidaan käyttää outlook.com käyttöliittymästä käsin.

Gmail tekee jo saman asian, paitsi että Facebook ei sellaisenaan ole palveluun integroitu mutta esimerkiksi Googlen oma Google+ palvelu taas on. Gmailista on myös saanut tehdä videopuheluita jo vuosia ja nyt uusimpana lisäyksenä myös Google+ Hangoutin voi aloittaa suoraan Gmailista.

Eikä siinä vielä kaikki, Google Docs on integroituna myös Gmailissa joten dokumenttejakin voi avata ja käsitellä samalla tavalla, Microsoftin versiossa kyseessä on tietenkin Skydriven sisältö.

Outlook.comin videoneuvottelu rakentuu Skype tekniikan päälle ja Microsoft varmasti uskookin että Skypen brändi tuo palvelulle lisää uskottavuutta.

Outlook.comin käyttöliittymä  muistuttaa hyvin paljon Windows 8 käyttöjärjestelmässä mukana tulevaa Metrokäyttöliittymää, Metro käyttöliittymä integraatio varmasti laajenee myös muihin Windows Live palveluihin, kuten kalenteriin sekä Skydriveen.

Outookissa on myös chat ominaisuus edelleen käytössä ja siitä vastaa Windows Live Messenger eikä Skype, käyttöliittymässä keskusteluominaisuus tulee kätevästi viestilaatikoiden viereen kun keskustelu on aktiivinen.

Vaikka Outlook.com vaikuttaakin tekniseltä olemukseltaan kopiolta, ei se tee siitä huonoa vaihtoehtoa, käyttö vaikuttaa huomattavasti kevyemmältä kuin aikaisempi Hotmail, viestien automaattinen lajittelu toimii kuten esimerkiksi Facebookista tulevat ilmoitukset.

Erilaisten foorumien ja muiden uutiskirjeiden lajittelu toimii siten että palvelu tunnistaa sisällön sekä lähettäjän ja jakaa viestit omiin palvelukohtaisiin kansioihin, näin nämä ei niin henkilökohtaiset viestit eivät täytä saapuneet-kansiota ja hukkaa niin sanottuja oikeita sähköposteja.

Nykyiset hotmail.com käyttäjät voivat luoda outlook.com päätteisen sähköpostiosoitteen ja palvelu päivittää nykyisen hotmail/msn/windowslive –tunnuksen uuden outlook.com tunnuksen alle.

Microsoft kuitenkin varoittaa että mikäli vaihtamasi tunnus on käytössä Windows Phone määrityksessä, menettää puhelin kaikki sillä hankitut toiminnot. Tämän kuitenkin voi ohittaa korjaamalla tunnus uutta vastaavaksi.

Microsoftin esittelyvideo uudesta palvelusta:

© 2012 Microsoft

Lisätietoja palvelusta löytyy englanniksi Microsoftin Outlook blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"