torstai 30. elokuuta 2012

Samsung ATIV S: Ensimmäinen WP8-puhelin

Samsung teki sen mitä monet odottivat Nokialta, eli julkaisi ensimmäisen Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää pyörittävän puhelinmallin.

Samsung on julkaissut uuden Ativ- tuotesarjan joka on pyhitetty yksinomaan Windows 8 laitteille, Ensimmäinen sarjan laite on WP8 puhelin Samsung Ativ S. Sille on tulossa myös tabletteja sekä kannettavia tietokoneita.

Uudessa WP8-alustan puhelimessa on 4,8” S-AMOLED monikosketusta tukeva näyttö vahvistettuna Gorilla Glass pinnalla, siinä on myös 1,5GHz tuplaydinprosessori sekä yhden gigatavun keskusmuisti, käyttömuistia laitteeseen saa joko 16- tai 32-gigaa sekä kummassakin versiossa on vielä erikseen microSD-korttipaikka, joten käyttömuisti ei tästä laitteesta ole ihan heti loppumassa.

Kameroita luurista löytyy takaa että edestä, edessä siinä on 1,9mpx kamera joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi videopuheluille, takaa taas löytyy 8mpx suoriutuva kamera jolla luonnollisesti onnistuu myös täyden teräväpiirron videoiden kuvaus.

Samsungin ensimmäisessä WP8 –luurissa on Qualcommin MSM7260A Snapdragon S4 –prosessori (Krait) jota kuitenkaan Microsoft tai Samsung itse suostu paljastamaan, tieto saatiin selville siruvalmistajalta itseltään.

Puhelimen verkko-ominaisuudet:

DC-HSPA, 42 Mbps
HSDPA, 7.2 Mbps
HSUPA, 5.76 Mbps
Wi-Fi/WLAN, b/g/n
Bluetooth v3.0 with A2DP

Puhelin tukee myös NFC-tietoliikennettä.

Puhelin on kooltaan vain 8,7 mm paksu mutta silti se sisältää tehokkaan  Li-Ion 2300 mAh akun jonka todellisesta käyttökestävyydestä ei vielä voi sanoa juuri mitään.

Laitteen myyntiaikataululle ei ole annettu tarkkaa päivämäärää mutta sen odotetaan saapuvan kauppoihin hyvinkin pian, toisaalta Microsoftin on arveltu tuovan WP8-alustan saataville vasta tämän vuoden marraskuussa.

LÄHDE: GSMarena.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"