torstai 16. elokuuta 2012

Videovuokrauspalvelu Netflix saapuu Suomeen

Pohjois-Amerikassa suosituksi tullut Netflix videovuokrauspalvelu on tulossa tämän vuoden puolella myös Suomen markkinoille. Palvelusta voi katsoa niin sarjoja kuin elokuvia monilla eri laitteilla.

Netflix maksaa Yhdysvalloissa noin 7 euroa kuukaudessa ja tällä määrällä elokuvia sekä sarjoja voi katsella rajoituksetta erilaisilla laitteilla, videot suoratoistetaan eli striimataan verkosta Netflixin palvelimelta joka joidenkin mittareiden mukaan vie jopa kolmasosan koko Pohjois-Amerikan verkkoliikenteestä tällä hetkellä.

Mikä Netflix?

Yhdysvalloissa Netflix toimi aluksi postimyyntimäisenä videovuokraamona joka lähetti asiakkaille kuukausihintaan DVD-levyjä, Netflixissä ei ollut periaatteessa mitään rajoitusta sille kuinka kauan levyjä sai pitää hallussaan joka oli kiinteän ja edullisen kuukausimaksun toinen läpilyönti markkinoilla.

Kun Netflix myöhemmin lisäsi mahdollisuuden striimata videot internetistä oli jo laaja asiakaskunta haltioissaan, enää ei tarvinnut odotella postin tuloa kotiovelle eikä palautuksista tarvinnut enää ikinä huolehtia, toki monet vaihtoivat kokonaan digitaaliseen jakeluun.

Alussa striiminlaatu oli välttävää DVD-tasoa mutta nykyisin sisältöä saa täyden teräväpiirron laatuisena sekä Dolby Digital Plus –äänillä.

Netflixin suosio kantautui myös Euroopan puolelle ja yhtiöltä toivottiin nopeaa laajentumisstrategiaa myös Eurooppaan, ensimmäisenä oman Netflixin Euroopassa sai Iso-Britannia ja nyt palvelu tulee saataville myös Suomeen sekä Suomen lisäksi myös Norjaan, Tanskaan sekä Ruotsiin.

Netflixin etusivu on jo Suomennettu ja sinne voi käydä jättämässä oman sähköpostiosoitteen johon palvelu lähettää tiedotteita tulevasta julkaisusta ja lopulta julkaisuhetkestä.

Videovuokraamo toimii muun muassa Sony Playstation 3, Nintendo Wii, Xbox 360 konsoleilla, Windows sekä Mac OS X järjestelmissä sekä älypuhelimissa ja tableteissa.

Joihinkin niin sanottuihin älytelevisioihin sekä Blu-Ray soittimiin Netflix on lisätty myös suoraan laitteeseen.

Katsomiseen tarvitaan laitteen lisäksi toki myös laajakaistayhteys, mitä nopeampi sen parempi luonnollisesti.

Sisältö:

Netflix on tuomassa perinteisen Hollywood tuotannon lisäksi myös paikallista sisältöä palveluun, joten Pohjoismaat tulevat näkemään palvelussa myös kotimaista sisältöä kuten TV-ohjelmia, sarjoja sekä tietenkin elokuvia, tarkempaa tietoa sisällöstä palvelu julkaisee myöhemmin.

Palvelun hinta Pohjoismaissa?

Netflix ei ole julkaissut vielä Pohjoismaisia hintojaan mutta sen epäillään olevan yhtenäinen muiden maiden hinnaston kanssa, eli tulevan noin 7 euron tietämille.

Hinnasto julkaistaneen kuitenkin hieman ennen kuin itse palvelu käynnistyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"