keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kaksi uutta iPadia, myös Mini

Apple piti eilen julkaisutilaisuuden jossa se lanseerasi kaksi uutta iPadia markkinoille, ensimmäinen on 7.9 tuumainen iPad Mini sekä toinen yllättäen uusittu iPad.

 

iPad Mini oli hyvin odotettu siirto Applelta, muilla tablet-valmistajilla kun oli jo pieniä, kirjan kokoisia laitteita tarjolla, halusi Apple tulla samoille markkinoille mukaan.

iPad Minin näytön koko on 7.9 tuumaa eikä se ole Retina vaikka se lähinnä lukemiseen on suunniteltu, siinä on kuitenkin kirkas ja tarkka IPS-paneeli, paneeli esittää kuvan 1024*768 tarkkuudella ja 163 dpi;llä jonka pitäisi olla erinomainen tekstin lukemiseen.

Mini on saatavilla niin WLAN-versiona kuin myös matkapuhelinverkossa toimivana versiona ja se muistuttaa lähinnä aikaisempia iPhone malleja kiiltävine reunoineen kuin suurempaa iPadia joka mitä ilmeisemmin tunnetaan nyt “iPad With Retina Displayna” ;).

Minin tekniset tiedot.

ipad4_1Uusi iPad eli tuttavallisemmin iPad 4 sisältää iPhone 5:stä tutun A6-tuplaydinprosessorin, uuden FaceTime-kameran joka kykenee 720p tasoiseen teräväpiirtoon sekä myöskin uuden Lightning-portin joka esiteltiin ensimmäisen kerran myös iPhone 5:ssa.

Muuta uutta uusi iPad ei sinällään aikaisempaan iPad 3-tablettiin verrattaessa tuo.

iPad 4;en tekniset tiedot

Ostin juuri iPadin mitäs nyt?

Apple suostuu tarjoamaan uuden iPadin heille jotka ovat ostaneet aikaisemman, eli iPad 3:sen 30-päivän sisällä, vaihto kuitenkin on mahdollista vain tietyissä Apple Storeissa Yhdysvalloissa ja Suomen vaihtotilanteesta ei voi sanoa vielä mitään kuinka Apple suostuu juuri tilattujen iPadien kanssa toimia mutta kysely on lähetetty eteenpäin.

Uusien iPadien hinnasto:
iPad Mini alkaen 339€
iPad 4 alkaen 509€

Kummatkin mallit julkaistaan mustana että valkoisena sekä edellisistäkin malleista tutuilla muistikonfiguraatioilla eli 16, 32 sekä 64GB.

Ennakkomyynti aloitetaan Applen toimesta jo perjantaina eli 26.10. jolloin saatavilla on iPad mini sekä iPad 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"