tiistai 6. marraskuuta 2012

Kim Dotcom: Huippunopea yhteys Uuteen-Seelantiin

Kim Dotcom on ideoimassa jälleen. Nyt mies suunnittelee vetävänsä huippunopeat valokuituyhteydet Uuden-Seelannin asukkaille, mikä hurjinta vieläpä ilmaiseksi. Rahoittajana Yhdysvaltojen hallitus.

Kim Dotcom on vaahdonnut uudesta internet kaapelista joka loisi Uuteen-Seelantiin uuden ja huippunopean yhteyden Yhdysvaltojen verkkoihin, rahoitus hoidettaisiin oikeustoimin sillä Kim Dotcom katsoo että Yhdysvaltojen hallitus on hänen mukaansa häirinnyt laittomasti hänen aikaisempien yritysten liiketoimintaa muun muassa sulkemalla MegaUpload palvelun joka suljettiin mielivaltaisin syyttein.

Uuden-Seelannin paikalliset yritykset sekä luonnollisesti internetin käyttäjäkunta ovat olleet projektista innoissaan vaikka mitään varmaa, varsinkaan rahoituksen suhteen projekti ei vielä toistaiseksi lupaa.

Rahaa kaapelinveto ja infran rakentaminen vaatisi jota kuinkin yli 400 miljoonaa yhdysvavaltojen dollaria.

Valokuidun käytöstä maksaisivat yritykset sekä hallituksen elimet ja virastot, kuluttajille yhteyttä tarjottaisiin ainakin tietyissä paikoissa ilmaiseksi, kuidun veto taloihin tulisi varmaankin kuitenkin maksamaan jokaiselle erikseen?

Aikaisemmin yritys nimeltä Pacific Fibre yritti tuoda huippunopeat yhteydet maahan mutta kaatui lopulta rahoitusvaikeuksiin, Kim Dotcom saakin vetoapua Pacific Fibren entiseltä johtajalta Sam Morganilta.

Jos valokuitu saadaan maahan, sen uskottaisiin laskevan maan verkkoyhteyksien hinnoittelua huomattavasti ja luovan näin uusia mahdollisuuksia maan kehitykselle.

Dotcomin viimeaikaista historiaa:

Kim Dotcom on saanut virallisen anteeksipyynnön Uudelta-Seelannilta aikaisemmin koskien sitä että Yhdysvallat on saanut luvan salakuunnella häntä Uuden-Seelannin maaperällä käyttäen hyväkseen maan omaa tiedustelupalvelua.

Miestä on epäilty muun muassa piratismista, rahan pesusta sekä monista muista rikoksista joiden vuoksi miehen bisnekset on ajettu isolla ryminällä alas ja hänen omaisuutensa takavarikoitiin, myöhemmin hän kuitenkin sai osan takavarikoidusta omaisuudestaan takaisin vedoten perheensä hyvinvointiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"