keskiviikko 14. marraskuuta 2012

“Nokia Maps” tulee iOS-laitteille

Nokia on ilmoittanut tuovansa sen karttapalvelut muun muassa Applen iOS-laitteille.

Apple poisti sen viimeisimmästä suuresta iOS-päivityksestä Google Mapsin ja korvasi sen omallaan joka on ollut monen käyttäjän mielestä täysi susi. Nokia on tuomassa karttapalvelut nyt näihin laitteisiin ja monet uskovat sen olevan Applen omaa karttaohjelmaa parempi, Nokia Mapsia voi jo nyt käyttää mobiiliselaimella mutta käyttö ei ole erikseen mobiiliselaimelle optimoitu.

Ohjelmisto tottelee nimeä Here ja se tulee sisältämään offline tuen, navigoinnin sekä julkisen liikenteen tuen jonka avulla löytää helposti linja-auton tai metron joka vie halutun paikan läheisyyteen.

Here tulee saataville App Storeen tulevien viikkojen aikana.

Samalla Nokia ilmoitti tuovansa Here-ohjelmiston myös Mozillan kehitteillä olevaan Firefox OS –mobiilikäyttöjärjestelmään.

Mozillan tukeminen kertoo Nokian halukkuudesta tuoda teknologiaansa ja ratkaisujaan laajemmalle käyttäjä– ja laitekunnalle kuin pelkästään sen omille Windows Phone sekä Symbian laitteilleen.

Entäs Android?

Nokia Here:stä ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa Androidille karttasovellusta mutta SDK sille kyllä julkaistaan alkuvuodesta 2013, eli kehittäjät voivat tehdä sovelluksia jotka käyttävät karttapalveluinaan Nokian Hereä.

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"