tiistai 13. marraskuuta 2012

Steven Sinofsky lähtee Microsoftilta

Microsoft ilmoitti tänään että yksi sen tärkein johtaja, Steven Sinofsky jättää yhtiön, syytä ei kuitenkaan sanota mutta yhtiön pääjohtaja Steve Ballmer kiittää hänen työtään yhtiössä.

Sinofsky on myös kiittänyt yhtiötä niistä monista vuosista mitä hän on Microsoftilla työskennellyt, hän myös kertoo että on ollut hyvin kiitollinen siitä keiden kanssa hän on saanut työtään tehdä.

Steven Sinofsky on useiden lähteiden mukaan ollut joka tapauksessa hankala hahmo, vaikka johtajana hän on ollutkin ehkä yksi vaikutusvaltaisimmista yhtiön sisällä, hän kuitenkin suututti monia muita Microsoft johtajia ja aiheutti mielipiteillään ja tavoillaan monenlaista eripuraa eri yksiköiden välille. Steve Ballmer taas perään kuuluttaa ennen kaikkea parempaa yhteistyötä tiimien välille johon Sinofsky ei selvästi sopinut.

Sinofsky on joidenkin lähteiden mukaan itse valinnut irtisanoutumisen mutta onko se ollut ainut vaihtoehto potkuille? Tapaus on joka tapauksessa yritetty esittää varsin mallikelpoisesti ja julkisesti sovussa, kysymysmerkin juttuun jättää se että Steven Sinofsky ei ainakaan toistaiseksi ole kertonut syytä irtisanoutumiselleen.

Steven Sinofskyä voi joidenkin mielestä kiittää siitä että Windows kehitys saatiin Vistan järkytyksen jälkeen ylöspäin ja Seiska markkinoille, Windows 8 on ollut myös Sinofskyn työn hedelmää joten lähtö ei varmasti yksistään koske sitä mutta ehkä kuitenkin yhtiön uutta suuntautumista joka on jatkuvasti enemmän mobiililaitteissa- ja ohjelmistoissa, eli pois työpöytäympäristöistä.

Sinofskyn paikalle eli Windowsin kehitysjohtajaksi yhtiössä nousee Julie Larson-Green joka ainakin pääjohtajan mukaan hallitsee kommunikoinnin muiden Microsoft-tiimien kanssa, Larson-Green kuitenkin jakaa tulevan pestinsä Tami Rellerin kanssa joka nykyisin vastaa Microsoftin Talous- ja markkinointi yksiköstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"