maanantai 17. joulukuuta 2012

Nyt Google lakkauttaa synkronointipalveluita

Googlen “talvisiivous” poistaa Googlen palveluvalikoimasta läjän synkronointipalveluita joilla Googlen yhteystietoja sekä kalenterimerkintöjä pystyi synkronoimaan eri laitteiden kanssa.

Google lopettaa Microsoft Exchangen ActiveSync protokollan tukemisen ilmaisten palveluidensa osalta, maksavat Google Apps käyttäjät saavat pitää tuen käytössä jatkossakin sekä myös ne käyttäjät saavat pitää tuen palvelulle olemassa oleville laitteilleen, tai niille joihin se on kerran asetettu, uusia laitteitta ei enää Googlen synkronointiin voi lisätä muuta kuin maksavat asiakkaat.

Google tarjoaa vaihtoehtoista synkronointitapaa, kalenterimerkkinät sekä yhteystiedot kulkevat Googlen käyttämien CardDav sekä CalDav  -protokollien mukaan. Sähköpostille on tarjolla vain IMAP joka ei Googlen impletoinnissa  tarjoa täydellistä Push –toimintoa joka on varsinkin mobiililaitteille merkittävä toiminto.

Toki Google tarjoaa omaa Gmail -sovellusta jos ei kyseisiä protokollia tahdo käyttää, tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista esimerkiksi yritysten IT-hallinnon asettamien tiukkojen sääntöjen vuoksi.

Google lakkauttaa myös Google Calendar Sync -Outlook lisäosan, jonka avulla Outlook ohjelman pystyi synkronoida Googlen kalenterin kanssa täydellisesti, ohjelma on poistettu Googlen latauspalvelimelta mutta se toimii edelleen niiden kanssa jotka ovat sen kerinneet asentamaan.

Lakkauttamiseen päätyy myös Nokian S60 yhteensopiva synkronointi sekä SyncML protokollaa käyttävät laitteet, jos joku SyncML;ää käyttää Google kehottaa lataamaan yhteystiedot puhelimen muistiin paikallisesti löydettäväksi.

Tässä tarkat päivämäärät palveluiden lopetuksille:

14.12.2012: Google Calendar Sync (Google Outlookiin)
30.01.2013: Google Sync (Exchange ActiveSync)
30.01.2013: Google Sync for Nokia S60
30.01.2013: SyncML tuki
07.06.2013: Punchd (kanta-asiakas korttien hallintasovellus)

LÄHDE: Googlen virallinen blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"