maanantai 17. joulukuuta 2012

Samsung kärsii nyt puhelimissaan tietoturvaongelmasta

Viime viikolla kirjoitimme kuinka Samsungin valmistamat älytelevisiot ovat haavoittuvia hyökkäyksille, nyt yhtiön suosituista puhelinmalleista on löydetty haavoittuvuus.

Haavoittuvuudella voidaan ottaa puhelimesta pääkäyttäjän (root) oikeudet käyttöön ja asettaa haittaohjelman käynnistämään esimerkiksi etäohjelman jolla hakkeri voi ottaa yhteyttä puhelimeen ja tehdä sen kanssa mitä vain.

Haittaohjelman voisi käskyttää pääkäyttäjätunnuksensa avulla tuhoamaan puhelimen muistit ja tehdä siitä käyttökelvottoman.

Haavoittuvuus on löydetty Samsungin puhelinmallien käyttämästä kernelistä, eli Linux ytimestä ja se löytyy laitteista joissa on Samsungin kehittämä Exynos 4412 sekä 4210 prosessorit.

Haavoittuvuus on tällä hetkellä käytettävissä ainakin Galaxy S2 ja S3, Note ja Note II puhelinmalleilla sekä myöskin Note Plus ja Galaxy Note 10.1 tableteissa.

Haavoittuvuus koskee myös kiinalaista Meizu MX puhelinmallia sekä Samsungin Android pohjaista digikameraa Galaxy Cameraa, myöskin Galaxy Play mediasoittimessa on sama haavoittuvuus.

Lisätietoja haavoittuvuudesta kannattaa käydä lukemassa Android Centralin jutusta.

LÄHDE: MikroPC

Päivitetty: 15:38: Lisätty laitteita sekä ohjattu lisätietoja saatavalle Android Centralin jutulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"