tiistai 4. joulukuuta 2012

Ouya saataville loppuvuodesta

PelikonsoliKerroimme heinäkuussa Ouya pelikonsolista jonka kehitystyötä rahoitettiin vapaaehtoisrahoituksella Kickstarter projektina, projekti saavutti saman tien tavoitesumman, nyt konsolin toimitukset on luvattu alkavaksi 28.12.12.

Ouya ohjainAndroid käyttöjärjestelmää alustanaan käyttävän pelikonsolin voi jo ennakkotilata Ouyan kotisivuilta 99 dollarin hintaan eli noin 76 eurolla, mikäli konsolin tilaa Suomeen tulee postikuluja lisäksi 16 euroa.

Pelikonsolin kehittäjät mainitsevat sivustollaan että he voivat toimittaa monilta suuren luokan pelivalmistajilta sisältöä konsoliinsa, esimerkkinä he mainitsevat Square Enixin sekä Namco Bandain.

Ouya sisältää pelien kauppapaikan josta pelit ladataan konsoliin pelattavaksi, kauppapaikasta on aina saatavilla peleistä demoversio jotta pelaajan ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. Android pohjaisuutensa ansiosta myös monet tutut Android sovellukset ja pelit toimivat pelikonsolissa. Yhteensopivat sovellukset tulevat tarjolle Ouyan kauppapaikkaan.

Ouyan tarkoitus ei ole toimia pelkästään pelikonsolina vaan siihen halutaan tuoda myös muuta viihde sisältöä, muun muassa VEVO on tuomassa musiikkivideoita sille tarjolle, XBMC;stä on tulossa myös Ouya versio joka tekee konsolista todellisen mediakoneen, XBMC;n avulla voi hakea mediasisältöä internetistä sekä kotiverkosta.

Ouyasta on saatavilla myös kehittäjille tarkoitettu Developper Kit jonka avulla kehittäjät voivat testata nykyisiä Android pelejään alustalla, kehittäjäversioon tulee luonnollisesti myös mukana kehitysympäristö jota kutsutaan ODK;si.

Developper Kitin hinta on kuitenkin suolaiset 800 dollaria eli noin 600 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"