keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Intel tuo lisää tehoa “big datan” hyödyntämiseen

 

Intelin uusi Apache Hadoop -jakelu sisältää Intelin laitteistoratkaisut, suorituskykyä parantavat ohjelmistot sekä turvallisuusratkaisut.

Intel on eilen julkistanut Intel Distribution for Apache Hadoop -ohjelmiston, joka tarjoaa suorituskykyä ja tietoturvaa big datan käsittelyssä. Intel on sitoutunut tukemaan avoimen lähdekoodin Apache Hadoop -alustaa parantamalla sitä edelleen kehittäjäyhteisön kanssa.

Maailmassa tuotetaan, kerätään ja varastoidaan päivittäin valtavia tietomääriä, jota kutsutaan big dataksi. Kyky analysoida, ymmärtää ja hyödyntää big dataa mahdollistaa niin uusia tieteellisiä löytöjä, liiketoimintamalleja kuin kuluttajakokemuksiakin. Vain harvat ovat kuitenkaan voineet hyödyntää näitä tietomassoja, sillä tarjolla olevat teknologiat ja menetelmät ovat olleet liian jäykkiä tai kalliita toteuttaa.

Hadoop on avoimen lähdekoodin ohjelmistokehys erityyppisten suurten tietomäärien tallentamiseen ja käsittelyyn skaalautuvissa palvelinklustereissa. Se on nykyään suosituin alusta big datan hallintaan. ”Ihmiset ja koneet tuottavat arvokasta tietoa, joka voisi parantaa elämänlaatuamme monin tavoin”, sanoo Intelin Datacenter Software Divisionin johtaja Boyd Davis. ”Intel on sitoutunut tukemaan omilla ratkaisuillaan avoimen lähdekoodin kehitystyötä, jolla luodaan vahva pohja big datan entistä tehokkaammalle hyödyntämiselle.”

Suorituskykyä ja tietoturvaa:

Intelin Apache Hadoopiin perustuva avoin alusta pysyy big datan analysoinnin kehityksen nopeassa vauhdissa. Intelin jakelu tarjoaa ensimmäisen kerran täyden salauksen Intel Xeon -prosessoriin sisältyvän Intel AES-NI -salaustekniikan ansiosta. Hyödyntämällä suoritintason salausta Hadoopin hajautetussa tiedostojärjestelmässä (HDFS) organisaatiot voivat nyt analysoida hajautettua dataa turvallisesti suorituskyvystä tinkimättä.

Yhden teratavun tietomäärän analysointi saattoi ennen kestää yli neljä tuntia, mutta onnistuu nyt seitsemässä minuutissa Intelin tehokkaan laitteiston ja jakelun ansiosta. Koska maailma tuottaa arviolta tuhat teratavua tai yhden petatavun dataa 11 sekunnin välein, mikä vastaa 13 vuotta teräväpiirtovideota. Intelin teknologia tarjoaa mahdollisuuksia täysin uudenlaisille innovaatioille.

Intel Manager for Apache Hadoop -ohjelmisto helpottaa ylläpitäjien työtä yksinkertaistamalla klusterin käyttöönottoa, konfigurointia ja valvontaa uusien sovellusten käyttöönoton yhteydessä. Intel Active Tuner for Apache Hadoop puolestaan määrittää suorituskyvyn automaattisesti optimaaliselle tasolle, jolloin vältytään arvailuun perustuvalta suorituskyvyn hienosäädöltä.

Intel tekee yhteistyötä strategisten kumppaniensa kanssa sulauttaakseen ohjelmiston tulevien sukupolvien alustoihin ja ratkaisuihin, sekä mahdollistaakseen käyttöönottoja julkisissa ja yksityisissä pilvipalveluissa.

Intelin strategia Hadoopin Xeon tuellisen version ympärillä on myydä sille tukea sekä ylläpitopalveluita.

LÄHDE: Intel lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"