tiistai 26. helmikuuta 2013

LG osti WebOS –käyttöjärjestelmän, tähtäimessä uudet älytelevisiot

Matkapuhelimistaan ja kodin elektroniikasta tuttu LG on ostanut HP;ltä WebOS –mobiilikäyttöjärjestelmän sekä sen koko kehitystiimin.

WebOS on jo avattu vapaaksi lähdekoodiksi eikä kauppa ainakaan toistaiseksi aiheuta mitään muutoksia projektissa muuta kuin että se vaihtuu LG;n hallinnoimaksi.

Mielenkiintoiseen kauppaan kuuluu muun muassa lähdekoodi, dokumentaatio sekä nykyiset viralliset verkkosivustot sekä nykyinen HP;n WebOS kehitystiimi. LG hankki myös lisenssin HP;n nykyisiin WebOS tuotteisiin sekä patentteihin jotka HP on ostanut Palmilta aikanaan. Kaupan ja lisenssisopimuksen arvoa ei ole julkaistu.

HP tulee sen sijaan säilyttämään itsellään WebOS;in muut verkkotoiminnot sekä pilvipalvelut kuten sovelluskauppojen ylläpidon sekä päivitystoiminnot kuten myös patentit joita se lisensoi muille.

Mihin LG sitten tähtää hankinnallaan? LG on kiinnostunut luomaan WebOS-pohjaisia älytelevisioita markkinoille mutta myöskään mahdollista puhelinta tai tablettia ei ole pois suljettu tulevaisuuden suunnitelmista, vaikka mitään sellaista LG;n taholta ei ole kuulunutkaan, he painottavat nimen omaan Smart TV alustaa.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"