torstai 21. helmikuuta 2013

Playstation 4: 8-Ydintä ja 8 Gigaa muistia

Tehokkaalta uusi Playstation 4 ainakin kuulostaa vaikka kaikkia yksityiskohtia ei Sony eilen vielä julkaissutkaan pitämässään lehdistötilaisuudessa, se on kuitenkin varma että uusi konsoli tuo paljon uutta peli rintamalle.

Sony uskoo myös fyysisiin medioihin ja julkaisee uuden soittimen Blu-ray asemalla vaikka laite kykenee vastaanottamaan pelit myös verkossa suoratoisto tekniikalla.

Pelit siis tulevat laitteen pelikaupasta joko striimattuna käyttäen nopeaa internet kaistaa jonka avulla peliä pääsee pelaamaan heti, ilman asennuspaketin lataamista ja asentamista tai sitten asennuspaketin avulla jolloin peli asennetaan laitteen kiintolevylle.

Kiintolevyn tekniikasta ei Sony eilisessä lehdistötilaisuudessa maininnut muuta kuin että se on sisäänrakennettu, sitä onko se mekaaninen vaiko SSD ei ole siis tietoa, eikä myöskään tallennustilan koosta.

Koska pelit voidaan striimata eli käyttää suoratoistoteknikkaa pelien näyttämiseksi, vaatii se myös prosessoritehoa ja jottei raskaan pelin esittäminen hidastu tai laatu huonone, on Sony lisännyt konsoliin toisen prosessorin joka huolehtii yksinomaan verkkoliikenteestä, latauksista että suoratoiston vaatimasta laskentatehosta.

Sony ei julkaissut itse pelikonsolista kuvia eikä esitellyt lehdistötilaisuudessa laitetta muuta kuin ohjainta ja tulevia pelejä.

Alla muutama kuva peliohjaimesta eli DualShock 4;stä joka ei paljon uutta edellisiin tuo ulkoisesti, paitsi että siinä on nyt liikkeentunnistus sisäänrakennettuna joten nykyisen Moven tyylistä jäätelötötteröä ei enää tarvitse erikseen heilutella uudessa konsolissa (klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi):

Jotta liikkeentunnistus toimii tarvitsee se konsolin mukana toimitettavan liikesensorikameran joka tunnistaa ohjaimen sekä pelaajan liikkeet. Ohjaimessa on myös touchpad joka tuo uuden kosketusulottuvuuden peleihin ja laitteen käyttöliittymän hallintaan.

Tässä vielä kuva liikesensorista joka muistuttaa hieman Xbox 360;lan kinectiä, tosin tuskin sitä juuri erilaiseksi voikaan tehdä:

Pelaaja voi myös uuden Share-painikkeen avulla jakaa pelikokemuksiaan yhteisöpalveluihin ja kysyä esimerkiksi ohjetta siitä kuinka jostakin “jumitustilanteesta” pääsee eroon.

Entäs sitten vanhemmat Playstation pelit, EI TUETA toistaiseksi sanoi Sony, mutta suoratoistopalveluun vanhemmat pelit ovat tulossa kunhan saavat sen ensiksi valmiiksi.

Sonyn Playstation Vita käsikonsoli integroituu uuden konsolin kanssa, PS4;sen pelit voidaan siirtää Vitaan ja jatkaa pelaamista sillä, tosin tämä toiminto ainakin toistaiseksi toimii langallisesti eli johto tarvitaan laitteiden väliin, se onko hyöty minkälainen johtovaatimuksen suhteen onkin sitten eri juttu mutta ainakin se on mahdollista ;).

Tässä vielä uuden konsolin viralliset tekniset tiedot:

Suoritin: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
Näytönohjain: 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon
Keskusmuisti: GDDR5 8GB
Kiintolevy: Sisäänrakennettu
Optinen asema: BD 6x
Liitännät: USB 3.0, AUX, Optinen ulostulo, HDMI, Analooginen AV ulostulo,  RJ45 (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)
Langattomat: WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth® 2.1 (EDR)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"