maanantai 18. maaliskuuta 2013

Google Reader käyttäjät löytäneet uuden suosikin?

Jokusen vuoden Google Readerin pikkukaverina toiminut Feedly-RSS lukija on muuttunut hetkessä merkittäväksi vaihtoehdoksi kesällä suljettavalle Google Readerille.

Puolimiljoonaa Google Readerin käyttäjää on Feedlyn ylläpidon mukaan ottanut palvelun käyttöön ja siirtänyt tietonsa siihen. käyttömäärien äkillinen kasvu näkyi myös Feedlyn toiminnassa, hitautta oli ja ylläpito heräsi tilanteeseen pian ja hankki lisää palvelimia sekä kaistaa jotta palvelun toimintanopeus saatiin vähintäänkin entiselleen.

Feedly toimii lisäosapohjalla Firefox -sekä Chrome -selaimille ja siihen voi siirtää kaikki Google Readeriin tilatut RSS-syötteet antamalla lisäosalle oikeuden käyttää Google tiliä. feedly hakee tällöin kaiken Reader sisällön, myöskin ryhmät tulevat mukaan joten oma kategoriointi ei katoa.

Kummallista Feedlyssä tosiaan on se että se toimii lisäosana ja jättää muun muassa Internet Explorerin käyttäjät palvelun ulkopuolelle, teknisesti Feedly ei sinällään näytä vaativan toimiakseen mitään mikä vaatisi paikallisen liitännäisosan mutta ilman sitä syötteisiin ei pääse. Teknisesti ajatellen yksi syy tosin voi liitännäisvaatimukselle voi olla se että selaimessa klikatut uudet RSS-syötteet voidaan ohjata suoraan Feedliin.

Feedlyn ylläpitäjät ovat kuulleet asiassa käyttäjiä ja yrittävät kehittää palvelusta version joka ei vaadi lisäosien asennuksia ja joka toimisi jokaisella nykyaikaisella selaimella suoraan, aivan kuten Google Reader.

Feedlyn ulkoasu eroaa huomattavasti Googlen readerin yksinkertaisesta ja siististä käyttöliittymästä, Feedlyssä käyttöliittymä muistuttaa lähinnä vanhahtavaa Web 2.0 “wannabe”sivustoa :) mutta on varmasti toistaiseksi yksi parhaista vaihtoehdoista Google Readerin käytölle.

Käyttöliittymää ei ainakaan vielä saa Suomeksi mutta palvelun ylläpitäjät ovat innoissaan uudesta asiakasmäärästä ja ovat halukkaita kehittämään palvelua käyttäjiensä näköiseksi, he ottavat vastaan kehitysehdotuksia palvelun kävijöiden keskustelufoorumilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"