keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

"Piraatti lumioita” Intian markkinoilla

Intialaiset elektroniikkakauppiaat eivät pahemmin näytä olevan kiinnostuneita mitä myyvät, kunhan vain myynti käy.

Eräskin Intian johtava elektroniikkakauppa myy Lumian Kiinalaista kopiota jopa niin että se tuo esiin että kyseessä on kopio. “Tässä aito kopio Nokia Lumia 920 mallista…”

“piraatti lumioilla” ei oikeastaan ole mitään tekemistä alkuperäisen kanssa, esimerkiksi puhelimen ohjelmisto eli käyttöjärjestelmä on ulkoisesti saatu näyttämään Windows Phone käyttöjärjestelmältä mutta on yleensä jokin halpa, parin toiminnon omaava pikkuohjelma.

Lumia 920 luurin näköisiä härveleitä myydään noin 40 euron hintaan Intiassa, näiden toimintoihin kuuluu muun muassa jokin 2megapixelin kamera ja verkkoselain jotka on sitten paketoitu Lumian kuoriin.

Nokia sano että kopioiden valvonta on hankalaa, Nokia luottaa maiden tulliviranomaisiin mutta kehittyvissä maissa tulliviranomaisen kiinnostus kopioiden seulomiseen voi olla melko alhainen ja myöskin lahjonta on hyvin tavallista joten tästä syystä markkinoille pääsee helposti kopioita.

Suomeenkin näitä Kiinan ihmeitä voi tilata erilaisista verkkokaupoista suoraan Kiinasta, jos tuollainen mahdollisesti kiinnostaa :).

LÄHDE: Kauppalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"