keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Microsoft siirtyy jatkuvan kehityksen malliin ohjelmistoissaan

Microsoft hylkää vanhan julkaisumallinsa ja siirtyy ohjelmistoissaan niin sanottuun jatkuvan kehityksen malliin.

Yhtiön viestintäjohtaja Frank Shaw:n mukaan sisäisen koodinimen 'Blue' takaa löytyy jatkuvasti päivittyvät ohjelmistot entisen kolmen vuoden julkistusvälin sijaan. Muutos alkaa jo Windows 8:n kohdalla ja tulee ulottumaan muihinkin yhtiön tuotteisiin. Microsoft tuntee kovaa painetta julkaista ohjelmistojaan useammin, kun kilpailijat työntävät markkinoille parhaimmillaan uuden version joka vuosi.

Sovelluskehityksen sisäinen malli on uudistettu vastaamaan enemmän Microsoftin ja sen asiakkaiden tarpeita ja pitämään yhtiö hieman muuttumiskykyisempänä nykyisen jäykän mallin sijaan. Tavoitteena yhtiöllä on julkaista uutta ja parannettua vähintään kerran vuodessa.

Kesällä pidettävässä BUILD-kehittäjäkonferenssissa Microsoft esittelee muita Blue-projektin tuotoksia. Windows - ja Windows Server -tuotteista, Microsoftin pilvipalveluista ja erinäisistä kehitystyökaluista.

Tällä viikolla Microsoft on julkistanut uudet versiot mm. Windows:in sähköposti- ja kalenterisovelluksista, jotka pohjautuvat uuteen päivitysjärjestelyyn. Aiemmin yhtiö julkisti Office 365 -pilvipalvelunsa olevan jatkuvasti päivittyvä ohjelmisto.

Shaw myös huomauttaa 'Blue' -nimen olevan puhtaasti yhtiön sisäinen koodi, jota ei tulla näkemään lopullisissa tuotteissa.

LÄHDE: The Official Microsoft Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"