tiistai 16. huhtikuuta 2013

Google julkaisi Glassin teknisiä tietoja

Google on julkaissut muutamia Google Glassin teknisiä tietoja, kuten muistin määrän, verkkoyhteystekniikan mutta esimerkiksi akun koosta ei mainita kuin pelkkä arvio sen kestosta.

Tässä Glassin Googlen antamat tekniset tiedot:

Näyttö: vastaa 25" näyttöä katsottuna 2.5 metrin päästä. (ei kerrota sen enempää)
Kamera: Kuville 5 MP, Videotallennukselle 720p HD
Ääni: Ääni ohjautuu luurakenteen avulla.
Verkkoliittännät: WLAN 802.11 b/g, Bluetooth (ei kerrota versiota)
Tallennustila: Yhteensä 16GB, käytettävissä 12GB.
Akku: kestää yhden päivän peruskäytössä, videopuhelun ja tallennuksen aikana akkukesto lyhyempi (ei kerrota tarkempia tietoja).
Liitännät: MicroUSB
Yhteensopivuus: Bluetooth puhelin, MyGlass companion app vaatii kuitenkin Android 4.0.3 (ice Cream Sandwichin) tai uudemman Android version.

Maailmalla on uutisoitu Googlen julkaisseen siis tekniset tiedot Glassista mutta hyvin heikolta tuo lista allekirjoittaneesta vaikuttaa, esimerkiksi näytön tekniikasta ei kerrota tarkemmin tai sen tarkkuudesta, Bluetooth versiosta, akun koosta… Google on nyt myös vaitonainen siitä tuleeko Glass markkinoille erillisenä, ilman sankaosaa myytävänä versiona jonka voisi itse liittää nykyisiin silmälaseihin.

Google julkaisi myös kehittäjille tarkoitetun API;n jonka avulla omien ohjelmien teko Glassille mahdollistuu.

Google Glassin vastaanotto maailmalla ei aivan ongelmatonta:

Google Glass ja samankaltaiset laitteet on otettu maailmalla ristiriitaisesti vastaan, useat kahvilat ja kuppilat ovat jo laittaneet laitteet bannilistalle, joten niitä ei voi käyttää sisällä muiden asiakkaiden yksityisyyden turvaamiseksi, Yhdysvalloissa monet osavaltiot ovat myös asettamassa lakeja voimaan jotka kieltävät laitteen käytön ajon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"