maanantai 15. huhtikuuta 2013

ZTE tuo uuden Android puhelimen tuoreella Atomilla varustettuna

Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja ZTE tuo markkinoille uuden ZTE Geek älypuhelimen, erikoisuutena puhelimessa on Intelin uusi Atom Z2580 prosessori.

Intel on viime aikoina lisännyt panostustaan mobiililaitteiden alueella ja tuonut niille sopivia suorittimia markkinoille, ZTE on yksi ensimmäisistä uuden sukupolven Clover Trail+ prosessorin tukijoista. ZTE;n lisäksi uutta prosessoria hyödyntää ainoastaan Lenovo sen K900 laitteessa.

Clover Trail+ Atom Z2580 on viimeisin versio Clover Trail+ koodinimellisestä mobiiliprosessori perheestä, se on valmistettu 32 nanometrin tekniikalla, siinä on 2 GHz tuplaydinprosessori, PowerVR SGX 544MP2 grafiikkaprosessori joka sykkii 533MHz taajuudella.

ZTE Geek on valmistajan toinen Intel Atomia hyödyntävä luuri, yhtiö julkaisi Euroopan markkinoille ZTE Grand X IN;än jota ei kuitenkaan ole nähty virallisesti Suomen markkinoilla, muualla Euroopassa luuri on kuitenkin menestynyt.

ZTE Geek puhelin ei muuten juuri eroa markkinoilla jo olevista Android –luureista, siinä on 8 MP kamera, käyttöjärjestelmänä Android 4.2.2, näyttönä toimii 720p resoluution 5” paneeli, käyttömuistia laitteessa on 8 gigaa ja keskusmuistia 1GB. Lisätietoja puhelimen ominaisuuksista voi katsoa GSM Areenan tietokannasta.

Inteliä moitittiin viime vuonna kun se julkaisi Clover Trail mallistonsa, tuolloin Intel ilmoitti että se ei tue kyseisessä Atom sarjassa Linuxia kuten Androidia, tästä monikaan kehittäjä ei pitänyt, yhtiö ilmoitti kuitenkin hyvin pian että se ei ole unohtanut Android leiriä ja tulee tukemaan sitä myöhemmin tulevissa prosessoriversioissa. Clover Trail+ lunasti lupaukset

ZTE Geekin markkinoille tulosta tai hinnasta ei ole vielä annettu tarkempaa tietoa, monet kuitenkin uskovat että puhelinta ei tulla näkemään Aasian markkinoiden ulkopuolella.

LÄHDE: Tietokone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"