maanantai 20. toukokuuta 2013

Yahoo ostaa Tumblr-blogipalvelun

Yahoo on kärsinyt monista ongelmista viime vuosien aikana, Yhtiössä on vaihdettu toimitusjohtajaa lyhyen ajan sisällä pariin otteeseen, se on ollut vakavissa rahaongelmissa ja se on myös päivittynyt hitaasti varsinkin mobiilipuolella johon käyttäjät suuremmalti osin nykyisin siirtyvät.

Eikä yhtiön ongelmat jää myöskään yllä mainittuihin, sen palvelut ovat kärsineet käyttäjäkadosta jo pitkän aikaa, palvelut eivät ole päivittyneet tarpeeksi ajantasaisiksi.

Yhtiössä on nyt vakavasti mietitty käyttäjäkatoa ja ongelmaan on keksitty ratkaisu, ostetaan palvelu jolla on paljon käyttäjiä Yahoon palveluvalikoimaan-

Yhtiö on päättänyt ostaa suositun Tumblr blogipalvelun jota käyttää noin sata miljoonaa käyttäjää, mobiili puolella Tumblria käyttää noin 12 miljoonaa aktiivikäyttäjää, Yahoolle varsinkin mobiilikäyttäjät ovat kiinnostava määrä sillä Yahoo ei ole juuri onnistunut sen mobiilipalveluissa ja nyt Tumblrin tultua mukaan tilanne saattanee muuttua.

Tumblrissa on noin 100 miljoonaa erillistä blogia kuten myös käyttäjiäkin, yksittäisiä blogimerkintöjä on jopa 50,9 miljardia, merkintöjä tulee toki jatkuvasti lisää.

Yahoon toimitusjohtaja Marissa Mayer kertoi siirtyessään Googlelta Yahoon palvelukseen että yrittää elävöittää yrityksen palveluiden käyttäjäkatoa kehittämällä nykyisiä palveluita paremmiksi sekä tuomalla uusia suosittuja palveluita Yahoolle, Tumblrin hankkiminen on ensimmäinen askel uusien palveluiden tuomisessa Yahoolle.

David Karp on 26 vuotias Tumblerin perustaja ja kauppasummaksi on sovittu noin 1,1 miljardia dollaria joten Karp rikastuu kerta heitolla miljonääriksi mutta kaikki eivät ole iloisia hänen puolestaan:

Osa Tumblerin aktiivikäyttäjistä ei ole iloinen kaupasta vaan on alkanut protestoida kauppaa vastaan, Karppia on jopa uhattu joidenkin käyttäjien toimesta. “Jos myyt, me kostamme” tapaisia viestejä on julkaistu.

Käyttäjät pelkäävät että Yahoo tulee tuhoamaan Tumblr palvelun nykyisen melko villin menon josta osa pitää erityisesti, he myös pelkäävät että Yahoo täyttää palvelun vilkkuvilla vanhahtavilla roskapostimainoksilla joita Yahoo päästää mainospalveluunsa todella herkästi.

Mikäli kaupasta tulee todellisuutta on mielenkiintoista nähdä mitä Yahoo tulee palvelulle tekemään.

Pelkona on myös Tumblrin kehitystyön jatkuminen, Yahoo ei tunnetusti ole juurikaan kehittänyt sen suosittua Flickr-kuvapalveluaan vaan se on säilynyt pitkän aikaa koskemattomana, osa käyttäjistä pitää hyvänä asiana mutta monet ovat vaihtaneet esimerkiksi Googleen Flickristä joka kaiken lisäksi on maksullinen eikä tarjoa oikeastaan mitään vastinetta rahalle mitä ei muilta saisi jo ilmaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"