maanantai 15. heinäkuuta 2013

EU sai tarpeekseen hölynpölystä

EU ei enää jaksa katsella tumput suorina mediassa esitettyjä väitteitä mitä kummallisimmista asioista ja päätöksistä joita EU;n väitetään tehneen. Sivusto oikomaan virheellistä uutisointia.

EU-komission tiedotusosasto perusti verkkoon sivuston joka korjaa mediassa esiintyneitä väitteitä oikealla tiedolla. Sivustolla esimerkiksi kerrotaan että E.U ei ole kieltänyt Britannian kirkkoja häätämästä lepakoita sen kiinteistöistä, lehdistö kun väittää että näin olisi.

E.U ei ole myöskään tekemässä lakia tai direktiiviä joka tekisi puuhelloista laittomia, näin on sivuston mukaan Viron lehdistö väittänyt.

Setting the facts straight -saitti ottaa vastaan myös vinkkejä erikoisilta kuulostavilta uutisjutuista, ylläpito tarkistaa uutisen ja korjaa sen sivustolle mikäli se on humpuukia tai sisältää selkeitä epäkohtia.

Vaikka tiedotusosasto kuulostaa EU;n kaltaisessa elimessä lähinnä propaganda laitokselta ja yllä oleva uutinen lähinnä koomiselta voi sivuston sisällön ottaa kuitenkin tosissaan. Kun oudolta kuulostava juttu pompahtaa jossakin uutispalvelussa esiin, kannattaa käydä kyseisellä saitilla tarkistamassa onko jutulla totuuden pohjaa laisinkaan. Nykyisellään sisältöä on toki vielä vähän mutta mitä enemmän kummallisuuksia tulee ylläpitäjien tietoon niin sisältöäkin se saa.

Sivusto on pääosin Englanninkielinen mutta toisinaan päivitykset saattavat olla myös muilla kielillä.

LÄHDE: Uusi Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"