perjantai 19. heinäkuuta 2013

Google Maps vihdoin iPadille

Google on julkaissut Applen App Storeen sekä Google Playhin päivitetyn Google Mapsin. iOS-versio tukee ensimmäistä kertaa iPadia sitten Applen karttagaten.

Googlen karttoja on odotettu iPadiin hyvin kauan, ennen kaikkea sen turvallisempaa navigointia. iOS-versio laahaa hieman Googlen oman Android version jäljessä, esimerkiksi reitin vaihtoa lennossa (reroute) ohjelma ei osaa vielä tehdä mutta sen on luvattu tulevan seuraaviin iOS-päivityksiin.

Google Mapsin avulla voi nyt myös helposti merkitä paikkoja joissa on käynyt, arvostella niitä ja jakaa arvosteluja ja suosituksia paikoista muille entistä helpommin ja nopeammin, paikkoihin voi myös lisätä kuvia suoraan Mapsin avulla. Sitten ehkä kaivatuin ominaisuus Street View-tila on vihdoin takaisin iPadissa ja se näyttää todella hyvältä tabletin suurella näytöllä.

Ulkomailla, lähinnä Yhdysvalloissa Google Maps tarjoaa navigointia ja opastuksia myös suurissa kauppakeskuksissa, Suomeen toimintoa voidaan vain odottaa. Karttasovelluksessa on paljon muitakin ominaisuuksia jotka tulevat saataville vaiheittain eri alueille.

Mitä muuta?

Google sulkee paikannuspalvelu Latituden 9.8.2013 ja Google on päättänyt poistaa integroinnin kyseiseen palveluun Android version Mapsista, iOS-versiolle Latitudea ei oltu edes integroitu. Latituden tilalle tulee Google Plussan vastaavanlainen palvelu.

Google Mapsin palautelomakkeen käyttö on myös hauskaa, mikäli huomaa jotain ohjelman käytössä josta kannattaa ilmoittaa Googlelle, laitetta ei tarvitse kuin heilutella muutaman kerran niin ohjelman päälle pompsahtaa kysymysikkuna: Haluatko lähtee palautetta? Toiminnon saa toki pois päältäkin.

Mistä saatavilla?

iOS-versio on ladattavissa täältä.
Android-versio on ladattavista täältä.

LÄHDE: Google Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"